• Genel

Ameliyat parası toplanan Yiğit, tedavi için İstanbul'a hareket etti

Kastamonu’da doğuştan ensefalosel hastası olarak doğan 9 yaşındaki Yiğit, ameliyat parası toplanmasıyla birlikte tedavi için İstanbul’a hareket etti. Kafasındaki şantın değiştirileceği Yiğit’in, korktuğu ve ağladığı görülürken, ailesi ise teselli etmeye çalıştı.
Ameliyat parası toplanan Yiğit, tedavi için İstanbul'a hareket etti
Kastamonu’da Kuzeykent Mahallesi’nde ikamet eden Keskin ailesi, doktorların ‘ölecek’ dediği bebeklerini yaşatabilmek için İstanbul’a hareket etti. İstanbul’da Acıbadem Hastanesi’nde ameliyat olacak 9 yaşındaki Yiğit Keskin, başarılı bir operasyon sonrasında diğer çocuklar gibi hayata tutunmak istiyor.

İhlas Haber Ajansı servis ettiği, ulusal ve yerel basında çıkan haberler sonrasında Yiğit’in yaşatılabilmesi için “Yiğit’in gülen yüzü solmasın” adıyla kampanya düzenlendi. Kampanya sonrasında 335 hayırseverin destekleriyle Yiğit’in ameliyat olabilmesi için gerekli olan 60 bin lira toplandı. Paranın toplanmasıyla birlikte Keskin ailesi vakit kaybetmeden İstanbul’a gitmek üzere yola çıktı. Sabah erken saatlerde hazırlıklarını yapan Keskin ailesi, evlerinden ayrılarak İstanbul’a hareket etti.

“İstanbul’da kafasındaki şant değiştirilecek”

Hamileliğinin üçüncü ayında bebeği aldırması önerilen Birsel Keskin, doktorların tavsiyesini dinlemeyerek bebeğini dünyaya getirdi. Doğuştan ensefalosel hastası olan ve Yiğit ismi verilen bebek, doğduğu ilk günden itibaren üst üste ameliyatlar oldu. Doktorların ‘bu bebek yaşamaz’ dediği Yiğit’in en son İstanbul’da geçirdiği başarılı operasyonla kafasındaki kese alındı. Kesenin alınmasıyla özel bir klinikte fizik tedavi ve konuşma terapisine başlayan Yiğit, tedaviye cevap vererek yürümeye ve konuşmaya başladı.

2,5 aylıkken özel bir klinikte kafasına şant takılan Yiğit, 9 yaşına geldi. Boyunun uzaması ve kafa bölgesinin gelişmesi nedeniyle kafasına takılan şant işlevini kaybetmeye başladı. Bunun için tekrar ameliyat olması ve kafasına takılan şantın değiştirilmesi gereken Yiğit, ameliyat sırasında yüksek risk taşıdığı için her hastanede ameliyat edilemiyor. İstanbul Acıbadem Hastanesi tarafından takip edilen ve ameliyatları yapılan Yiğit’in, kafasındaki şant değiştirilecek. Hayati fonksiyonlarını kaybetme noktasına gelen Yiğit, şantın değiştirilmesiyle birlikte bir kez daha hayata tutunacak.

“Ameliyat parası toplandı, şimdi de dua bekliyoruz”

Ameliyat için İstanbul’a yola çıktıklarını söyleyen Yiğit’in annesi Birsel Keskin, “Allah herkesten razı olsun. Yiğit’in ameliyat olabilmesi için gerekli olan para toplandı. Şimdi herkesten artık dualarını bekliyoruz. Allah’ın izniyle sağ salim İstanbul’a gidip gelmeyi istiyoruz. Bir kez daha herkesten Allah razı olsun” dedi.
Yorum Yazın