TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Ankara Emniyeti'nden 'Amed' açıklaması

Ankara Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü, 19 Mayıs Stadyumu’nda Ankaragücü ile Amed Sportif Faaliyetler arasında oynanan müsabakada meydana gelen olayla ilgili bir açıklama yaptı.
Ankara Emniyeti'nden 'Amed' açıklaması
Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “24 Nisan 2016 günü saat 15.30’da ilimiz 19 Mayıs Stadyumu’nda MKE Ankaragücü-Amed Sportif Faaliyetleri takımları arasında oynanan Spor Toto 2. Lig müsabakası ile ilgili olarak 19 Mayıs Stadyumu’nda saat 12.00’de yeterli sayıda görevli ile görev alınmış, takımların stada sorunsuz şekilde girişleri sağlandıktan sonra müsabaka sorunsuz bir şekilde başlamıştır. Müsabakanın ikinci yarısında saat 17.11’de Amed Sportif Faaliyetler takımının ikinci golü atıp müsabakada 2-1 üstünlüğü sağladıktan sonra Amed Sportif Faaliyetler Kulübü yöneticilerinin sevinmeleri üzerine protokol tribününde meydana gelen olaylar ile ilgili yapılan araştırmalar neticesinde; Amed Spor yöneticilerine fiilen saldırdıkları kamera kayıtları ile tespit edilen ve MKE Ankaragücü Spor Kulübü’nün davetlisi olarak protokol tribününde bulunan O.K., K.Ç., A.K., O.G., İ.B.,V.K. isimli şahıslar yakalanmışlardır. Kamera görüntülerinde bulunmakla beraber kimliği henüz tespit edilemeyen 4 şahsın aranmasına devam edilmektedir. Şahıslar hakkında 6222 madde 17 ‘spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi’ ve ’kasten yaralama’ suçundan haklarında işlem başlatılmıştır. Olayda yaralanan Amed Sportif Faaliyetler Kulüp yöneticileri, Ankara Numune Hastanesi’ne ve Esenboğa Havalimanı’na polis eşliğinde güvenli bir şekilde götürülmüşlerdir. Ayrıca misafir takım oyuncularını taşıyan otobüs polis eşliğinde herhangi bir taşkınlık veya taşlama olayına meydan verilmeden Esenboğa Havalimanı’na götürülmüşlerdir” denildi.

“ALANDA GÖREVLİ BİR EMNİYET MENSUBU DA MÜDAHALE ESNASINDA YARALANDI”
Protokol tribününde olayların meydana gelmesi ile birlikte tribünde bulunan görevlilerin anında olaylara müdahale ederek olayların büyümesini engellediği ve o alanda görevli bir emniyet mensubunun da müdahale esnasında yaralandığı belirtildi. Konu ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı kaydedildi.
Yorum Yazın