TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 100 akımız projelerle 1. yıl toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 'Muhalefet ’yoksul kalmayacak' diyor. Onların vaatlerini biz yapıyoruz. Günaydın, biz yapıyoruz. Uyanın da balığa çıkalım' dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 100 akımız projelerle 1. yıl toplantısı
ANTALYA / İHA - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hizmette birinci yıl tanıtım toplantısını, ‘100 Akımız Projelerle 1. Yıl’ adı altında Cam Piramit’te gerçekleştirdi. Toplantıya, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti milletvekili adayları ve çok sayıda davetli katıldı. Salona eşi Ebru Türel, çocukları Akın ve Akant’la birlikte gelen Menderes Türel, davetlileri selamladı.

‘Çalışınca Oluyor’ sloganıyla kürsüye gelen Türel, hesap vermek anlamında bu tür toplantıları ilk kez 2005 yılında yaptığını ve tüm belediyeler tarafından yapılmaya başlandığını hatırlattı. Bu sene seçim süreci nedeniyle toplantıyı ertelemeyi düşündüğünü aktaran Türel, 1 yıla baktıklarında 100’ü aşkın projeyi ya tamamladıklarını ya da tamamlamak üzere olduklarının altını çizdi. 3-4 güne bir proje ürettiklerini ifade eden Türel, hesap gününü gelecek seneye ertelemediklerini aktardı. ‘Bugün bizim hesap günümüz’ diyen Türel, “1 senenin hesabını vereceğiz. Emanetin sahiplerine, hesap vereceğiz. Alnımız ak, başımız ak şekilde karşınıza çıkıyoruz. Sözlerimizi yerine getirdik” dedi.

“OLMAYAN BİR ŞEY GERİ GİDER Mİ?”
27 Mayıs Cumhuriyet tarihin ilk darbesinin yıl dönümü olduğunu aktaran Türel, “Demokrasi şehitlerimizi için Allah’tan rahmet diliyorum.

27 Mayıs darbesi 1970-80 ve 28 Şubat darbelerinin önünü açmıştır. Bu darbelerden Türkiye geriye gitmiştir. Önce darbelere ortam hazırlanmış sonra darbe olmuştur. Halen Türkiye’de 27 Mayısları devrim diye kutlayanlar bulunmaktadır. Bunlardan bazıları milletvekili yada aday olarak siyasettedirler. Bugün halen Türkiye vesayet rejimi ile yüzleşememiştir. Önemli bir kısmı darbe nedir, vesayet nedir bilmemektedir. Bazıları bugün Türkiye’nin demokraside geri gittiğini söylüyor. Olmayan bir şey geri gider mi?. Bu izleri silmek için son 10 yılda çok önemli mesafe katedildi. İleri demokrasiyi milletimizle hep birlikte kuracağız. Bugüne kadar fakır fukaraya da devlet eli uzandıysa bundan sonra daha fazla çalışıp inşallah fakir bırakmayacağız. Türkiye hep ileriye gidecek. Gençler geleceğe güvenle bakacak.Milli birliğin teminatı biz olacağız. Antalya demokrasiye her dönemde saygı göstermiştir. Demokrasi, adalet ve kalkınma mücadelemiz mutlaka başarılı olacaktır. Arkamızda sessiz yığınların duası vardır” diye konuştu.

“BİZİM AĞZIMIZ YANDI, TÜRKİYE YANMASIN”
‘Yeni Türkiye Yeni Antalya ile başlayacak’ diyen Türel, “2023 Antalya’sı için yürüyoruz. Merkez Türkiye Projesi’nden bahsediyorlar. Bir proje çıkardılar, aslında bir proje de değil, bir fikir. Çalışmaya bile vakitleri olmamış. 2035’de bitireceklermiş. Aslında kimse farkında değil, herkes bu rüyadan uyansın ve gerçeğe baksın. Aslında bir merkez var geliyor. Geliyor da onların haberi yok. 2035’e kadar beklemesinler. Antalya geliyor. Merkezi uzakta aramasınlar Antalya geliyor. 2035’e hiç kadar beklemesinler. 2023’te geliyor. Türkiye’nin önüne bir film koydular. Ama biz bu filmi 2009’da seyretmiştik. Şimdi o filmi Türkiye’ye seyrettirmeye çalışıyorlar. ‘Bedava elektrik, 100 bin kişiye iş’ diyerek yalanlarla iktidara geldiler. Beş seneyi bir çivi bile çakmadan eğlence ile geçirdiler. Antalya’yı batırdılar. Siyasi emellerine oyuncak etiler. Şimdi çıkmışlar bunları yapanlar yeniden oy istiyorlar. Büyük Türk milleti, biz bu filmleri Antalya’da daha öncede gördük. 5 senede 15 sene kaybettik. Bizim ağzımız yandı Türkiye yanmasın” dedi.

“HORTUMLARI KESTİK”
AK Parti sayesinde diğer partilerin fakir ve fukarayı hatırladığını ifade eden Türel, “Muhalefet partileri hatırladıysa AK Parti’nin başarısıdır. Onların hatırlamasından memnunuz. Samimi olmadıkları için işin başında milleti aldatmaya, kandırmaya geçtiler. Bol keseden atıyorlar. Bu bula Yunanistan modelini bulmuşlar. Yunanistan 7-8 sene önce bol bol ikramiye dağıttı. Zamlar yaptı. Sonra iflas etti. O zamanki zam ve ikramiyeleri fazlasıyla geri aldılar. Yunanistan şuan iflas bayrağını çekti. Bizimkiler milleti saf cahil yerine koyup, Türkiye’yi Yunanistan’a benzetmeye çalışıyorlar. Türkiye’yi bu vaatlerle kandırmaya çalışanlar, bir de ‘Hortumları keseceğiz’ diyorlar. Haklılar. Hortumlar kesilince hizmet daha iyi verilir. Biz geçen sene göreve gelir gelmez büyükşehirde her yer hortum. Hortumdan geçilmiyor. Ve gelir gelmez hemen elimizde sihirli değnek yok. Otopark gelirleri katlandı. Yeni araçlar aldık. Onların aldığının yarı fiyatına aldık. Aldığımız her malda fiyatlar düştü. Hangi işlerine baksanız, bugün 36 davadan yargılanıyorlar. Personel sayısını iki katına çıkarmışlar. İhtiyaç fazlası personele 5 senede 470 milyon ödemişler. Başlayan ihaleleri iptal etmişler. Bu firmalara cebine bazılarının cebine tam 114 milyon lira indirmişler. Toplarsanız neredeyse ağızların doladıkları saray maliyetine yaklaşmış. Orada bir eser var. Antalya’da eser yok” şeklinde konuştu.

“HORTUM ŞİMDİ YATIRIMLARDA”
Türel, şöyle konuştu: “Biz daha önce ilk dönemde o kadar yatırım yaptık. Bunların içinde 11 tane üst geçit yaptım. Açmaya zamanım bile olmadı. Onlar Genel Başkanlarını getirip davulla zurnayla üst geçit açtılar. İsrafları görüyor musunuz? Hortumları görüyor musunuz. Evet, biz hortumları kestik. Bu eserler projeler böyle ortaya çıkıyor. Elimde sihirli değnek yok. Vur patlasın çal oynasınla olmaz. Lay lay lom belediyeciliği yapmakla bu işler olmaz. Onlar gitti biz geldik. Hepimize büyük geçmiş olsun. Hortum nerede gördünüz. Antalya’da köprülü kavşaklarda, Yavuz Özcan Park’ında Elmalı sulama sisteminde, ilçe arıtma tesislerine bakınız. Otogarlara bakınız, toptancı halinde, caddelerde, inşaatlarda, su projesinde, Fatma ninenin evine giden su projesinde, öğrenci yurtlarında, sıcak asfaltta, hortum bu hafta sonu açılacak olan Mevlana kavşağında. Hortum nerede bakıyorsanız, yatırımlarda, yatırımlarda. Birilerinin cebinde değil. Hortumlarını kestik. Birde borç ödedik. 341 milyon borç ödedik. Bir sene yaptığımız hizmet miktarı 1 katrilyon. Bu yatırımlar böyle yapılıyor. Alt yapı ve üst yapı hizmetlerine bakın. Duble yollara, tünellere,üniversitelere, hastanelere, yollara bakın, hortum nerdeymiş, kimin elindeymiş, kim almış ve halka hizmete çevirmiş. Halep oradaysa arşın burada. Zararları saymakla bitmez. Belediye hizmet binasını, deniz otobüsünü de çürümeye terkettiler. Engelli merkezinde 400 engelli kardeşimiz rehabilitasyon görürken, göreve geldiğimizde 6 kişi vardı. Bunlar bu şehre ihanet değil de nedir. Bu ihanet asıl ihanetin yanında yurt dışında yapılan ihanetin yanında hafif kalır.”

“TİŞÖRT AÇIKLAMASI”
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nda gençlere valilik talimatıyla ay yıldızlı tişört hediye ettiklerini hatırlatan Türel, “Törene katılan 3 bin çocuğa ay yıldızlı tişört hediye ettik. Ve kollarında da büyükşehir belediyesi ‘ İyi Gelecek’ sloganını yazdık. Geleceğin teminatı gençlere bir hediye olsun dedik. Belediye hakkında iyi düşünsünler dedik. Ama bazı arkadaşlar bir baktık, medyada benden önceki belediye başkanının seçim çalışmalarında belediye bütçesinden dikiş makinesi ve kutusu dağıtmasıyla aynı kefeye koymuşlar. Burada iki ayıp var. Birincisi biz milli bayramı kutlarken destek olurken birileri milletin parasını dağ köy seçim için kullanırken bunların birbirine benzetilmesi ayıptır. Asıl ayıp is geçen sene milletin parası ile dikiş kutuları seçim promosyonu gibi dağıtılırken basın hiç yazmadı. Hiç görmedi. Şimdi yargılanıyorlar. Milli bayramda dağıtılan ay yıldızlı tişört, seçimde dağıtılan dikiş kutusu ile aynı yere koymakla kime hizmet ediyorlar,onu millet görüyor. 3 bin tişörtü tutup da seçimde dağıtılan para ile benzer tutacaksanız bu olacak şey değil” diye konuştu.

“KADIN YARIĞINA BETON DÖKÜLMESİNE AÇIKLAMA”
Yavuz Özcan Park’ında güzel bir proje ortaya çıktığını dile getiren Türel, “Bunu görmeyeceksiniz. Üzerinden su aksın gitsin diye şelale havuzu için yapılan 30 santimetrelik, 3 -4 metrelik betonu adeta doğa katliamı diye yazacaksınız. 16 katlı ucubeyi yıktık. Orayı yeşil alan yaptık. Bunu görmeyip ona, doğa katliamı diyenler evin gidip baksanız bir tane çiçek bile bulamazsınız” dedi.

“BUNLAR NASIL HİZMET VERECEK”
‘Bizden önceki 5 sene Antalya’ya bir çivi bile çakılmadı’ diyen Türel, “Akşama kadar eğlendiler. Eğlenceye vakit kalmayınca da birbirleri ile kavga ettiler. Seçimde 14 adayı yan yana getiremiyorlar. Sağ olsun genel başkanları geldi de 14’ünü yan yana gördük. Bunlar birleşip nasıl millete hizmet verecek. O yüzden bir araya gelemeyince eğlenmeye fırsat bulamayınca başladılar birbirlerini yemeye. Yazılmasa da çizilmese de bana oy vermeyenler bile, seçilmeme çok sevindiklerini söylediler. Seçimleri kazandım. Oy versin vermesin herkese hizmet edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“PARTİM ÜÇÜNCÜ SIRADA GELİR”
Kendilerinden önceki dönemde bir fikir projesi dahi üretilmediğini kaydeden Türel, “3 güne 4 güne bir proje geliştirmişiz. Tek çalışma yapıldı. Ulaşım master planı. 2030’a kadar o planda Antalya’ya raylı sistem gerekmiyor. Lastik tekerlekle idare edin denildi. Bir STK bile, ‘Bu nasıl ulaşım master planı’ demedi. Asıl kaybeden Antalya oldu. Antalya’da yaşayan herkes önce Antalyasporlu olmalıdır. Önce Antalya demeliyiz. Antalya inşallah aynı başarısızlık filmini bir daha seyretmez. Benim için her şeyden önce ülkem şehrim önemlidir. Partim üçüncü sıradadır. Antalya’nın menfaati her şeyden önemlidir. Bu can Antalya’ya fedadır. Antalya’yı sahipsiz bırakamayız. Bu şehir Türel’in sevdasıdır. Bu aşkla, çalışınca oluyor. Çanakkale’ye o dev bayrağı biz diktik. O bayrak bundan sonra da inmeyecek. Azimle çalıştık. Başkaları gibi yan gelip yatmadık. Oy veren vatandaşımızı unutmadık. Bütün ilçelerimizi kucakladık. Birlik ve beraberliği sağladık. Biz Antalya’yız birlikte güçlüyüz” ifadelerine yer verdi.

“ONLARIN VAATLERİNİ BİZ YAPIYORUZ”
Antalya’da sosyal projelere önem verdiklerinin altını çizen Türel, “Alan el veren eli görmemelidir. Muhalefet yoksul kalmayacak diyor. Onların vaatlerini biz yapıyoruz. Günaydın. Biz yapıyoruz. Uyanın da balığa çıkalım. Antalya’da kimsesiz muhtaç bir tek kimseyi bırakmayacağız. Herkesin gönlünü alacağız. Engellilerin evini engelsiz hale getiriyoruz. Birileri çok konuşuyor. Onlar konuşuyor, biz yapıyoruz. Onlar konuştukça bizde cevap veriyoruz. Büyükşehir yasası köylere zarar veriyormuş. Onlar gitsinler 86 yaşında Fatma Dümbüllü nineyi görsünler. Onun evine 66 sene sonra suyu biz götürdük” dedi.

“2B ÖDEME TAKVİMİ 10 YILA ÇIKACAK”
Elmalı Yuva ovasını sulamaya başladıklarını susuz toprakları suyla buluşturduklarını belirten Türel, “Tarımsal sulama elektriğinde, elektriği güneş tarlaları ile biz ödeyeceğiz. Tarımsal sulama elektriğine indirim geliyor. Damlama sulamaya destek geliyor. Seraların yenilenmesine faizsiz kredi ve üreticiye araç gereç ve soğuk hava depo desteğini vereceğiz. Üreticinin fiyat ve maliyetine de çare olacağız. Muhalefet partileri engelledikleri 2B meselesini istismar ediyorlar. Bu sorunu biz çözdük. 2 B’linin ödeme takvimi 10 yıla çıkarmak için gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ONLARIN VAATLERİNİ BİZ YAPIYORUZ”
Türel, turizm işçilerin düşük taksitle ev sahibi olması için Serik ve Manavgat’ta alan tahsisi için planlamayı yaptıklarını kaydederek, Türel, “Projeler kesinleşince kazmayı vuracağız. Antalya’da birilerinin seçim vaatleri olarak söylediklerini bir bir hayata geçirdi ve geçiriyor. Onların hayalleri bile yetmez. Bu bir seçim meselesi değil bir gönül meselesidir. Biz milletin hizmetkarıyız. Millet onların aklına seçimden seçime geliyor” dedi.

“ ANTALYA YENİ BİR ÇAĞA GİRİYOR”
Antalya’nın önündeki dönemi çok iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Türel, “ Hiçbir zamana bu kadar şanslı bir dönem yaşamadık. Antalya yeni bir çağa giriyor. Proje ve yatırım dönemi başlıyor, halen adeta heyecanımdan yerimde duramıyorum. Artık hızlı trene kavuşuyoruz. Batıya havalimanı, eskiden hayaldi şimdi gerçek oluyor. Batı Çevre Yolu Haziran ayı içinde ilk etabı hizmete açılacak. EXPO raylı sistemi kesintisiz ulaşım yapacak. Boğaçayı Kuruvaziyer limanının temelini 2016 senesinde atmış olacağız. Konyaaltı sahil projesinin temelini de gelecek seneye yetiştiriyoruz. Tünektepe,Antalya’ya muhteşem bir seyir terası geliyor. Bunlar küçük projeler değil. Milyonluk milyarlık yatırımlardır. Binlerce on binlerce iş sahasıdır. Turizme ticarete inanılmaz bereket getirecektir. Ketsel dönüşüm master planını yapıyoruz. İlçeride dahil ediyoruz. Kentsel dönüşümü her türlü tartışmanın dışına çıkaracağız. Antalya şehircilikte örnek bir model il olacak” ifadelerini kullandı.

PROJELERDEN ÖRNEKLER
Avrupa’nın en iyi spor tesisinin temelini attıklarını hatırlatan Türel, "Önümüzdeki ay stadyum hizmete giriyor. Antalya reklam arası vermeseydi, 5 sene önce girmişti. Giden vakte yanıyoruz. Yan taraftaki çok amaçlı spor salonu Arena bitecek. Olimpik yüzme havuzu protokolü imzalandı. Sporda da iddialı bir şehir olacağız. EXPO’da büyük bir kongre merkezi kazanıyoruz. Ulu Camii projesi içinde Türk İslam Medeniyetleri Müzesi olacak. Büyükşehir belediyesi hizmet binasını tamamlıyoruz. Orada makam binasını koruyacağız. Orayı kent müzesi gerisini halka park olarak hizmete sunacağız. Yavuz Özcan Parkı birkaç gün önce açıldı. Kaleiçine tekrar girdik. Yat limanı yeniden Kaleiçine bir kalite kazandıracak. Balbey ikinci Kaleiçi olacak. Karaalioğlu ve Hıdırlık çevresinde bambaşka projeler olacak” dedi.

1 SENEDE 100 PROJE
Türel konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir senede 100 proje. Bazıları bitti bazıları devam ediyor. Bir bir hayata geçecek. Bu kitapçıkları saklayın. Bir dahaki hesap gününde hangilerini yapıp yapmadığımızın hesabını sorun. Bunları yapmak için bizim noter senedine ihtiyacımız yok. Bugüne kadar tutmadığımız tek bir söz olmadı. Bize noter gerekmez, ama onlara da noter yetmez. Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Hedefimizi 2023 olarak ortaya koydum. Antalya dünyanın en güzel yerinden birisi olacak. Çalıştığımıza yorulduğumuza değdi. Bizim milliyetçiliğimiz eserdir. Onların ellerinde proje yok. Ondan sonrada vicdanınıza danışın.”

“DURMAK YOK YOLA DEVAM”
Hep Antalya için çalıştığını dile getiren Türel, “Geçen 5 yılda ben kaybetmedim ama Antalya kaybetti. Türkiye’deki istikrarın hizmetin kıymeti iyi bilinmeli. Bu hizmet yağmurunu gördünüz mü? Antalya’ya bizden daha iyi hizmet edecek varsa gelsin. Biz koltuk sevdalısı değiliz. Çocuklarınızın, işinizin ticaretin, geleceğini iyi düşünün. Bu bir siyaset değil Antalya meselesidir. Önce çocuklarımızın geleceğidir. Her sene huzurunuza daha da ilerlemiş ve projelerimizi tamamlamış olarak geleceğiz. Antalya esnafının derdi kalmayacak. Antalya’ya zenginlik ve refah gelecek. Antalya’daki her arsa, taşı toprağı altın olacak. O nedenle durmak yok yola devam” diyerek sözlerini tamamladı.
Yorum Yazın