TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Antalya'da çocuk mağdurların sayısı arttı

Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün tespitlerine göre, 2012 yılının ilk 8 aylık döneminde bin 648 olarak gerçekleşen çocuk mağdur sayısı, 2013 yılında 4 bin 586’ya ulaştı.
Antalya'da çocuk mağdurların sayısı arttı
İHA - Antalya Kent Konseyi Toplum Çalışma Grubu’nun düzenlediği “Çocuk İhmal ve İstismarı” konulu toplantıya ilgili kurum ve kuruluşların yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğü, belediyeler, Antalya Barosu, Müftülük, İl Jandarma Komutanlığı ve Akdeniz Üniversitesi’nden temsilciler katıldı.

ERKEK ÇOCUKLARI İÇİN REHABİLİTASYON MERKEZİ
Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hakan Albayrak, Çocuk İhmal ve İstismarı konulu toplantıda konuştu. Kentte suça sürüklenen ve istismara uğrayan çocuk sayısında önemli bir artış gözlemlendiğine dikkat çeken Albayrak, şunları söyledi: “Çocukların mağduriyetlerine göre merkez oluşturuyoruz. Yaklaşık iki ay önce cinsel istismara uğrayan erkek çocukları için bir bakım ve rehabilitasyon merkezi kurduk. Antalya’da maalesef erkek çocuklara yönelik cinsel istismar olayı çok fazla. Bu yıl yine çok fazla. 18 yaş altı hamile kız çocukları için bir merkez oluşturacağız. Çocuklara yönelik bu tür olumsuzlukların artması Antalya için ciddi bir uyarıdır.”

ANTALYA İLK SIRADA
Toplantıya İl Jandarma Komutanlığını temsilen katılan Halil Şıkşık ise suça sürüklenen, şiddet veya istismara uğrayan çocuk sayısında Antalya’nın ilk sırada geldiğine dikkat çekti. Şıkşık, geliştirdikleri projelere bağlı olarak sorumluluk alanlarında önleyici tedbirlere ağırlık verdiklerini söyledi.

ÇİM’İN YERLEŞİM SORUNU
Toplantıda, Çocuk İhmal ve İstismarı konulu bir sunum yapan Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Zerrin Erkal, merkezlerinin kent dışındaki Aşir Aksu Devlet Hastanesi bünyesinde bulunduğuna işaret ederek, yerleşim sorunlarının mutlaka giderilmesi gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Erkal, Merkezin kente oldukça uzak bir noktada bulunduğunu anlatarak sözlerini şöyle tamamladı: "Vatandaşın ulaşım konusunda yaşadığı güçlükler hizmet verimimizi düşürmektedir. İlçelere hizmet verebilecek şekilde geliştirilmesi gereken ÇİM’in mutlaka şehir merkezindeki bir hastane bünyesinde
Yorum Yazın