TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Antalya’da Orman Müdürlüğü'ne ait binadaki kreşin tahliyesi

Antalya’da Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait mülkte 10 yıldır faaliyet gösteren,
Antalya’da Orman Müdürlüğü'ne ait binadaki kreşin tahliyesi

Yeşil Balon Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin tahliye edilmesinin ardından yuva sahibi Nalan Yaycıoğlu suç duyurusunda bulundu.

Orman Bölge Müdürlüğü ise, tahliyenin önceden haber verildiğini açıkladı.Tahliye edilen Yeşil Balon Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin sahibi Nalan Yaycıoğlu, 22 yıldır bu işi yaptığını, Antalya’da ise 13 yıldır okul öncesi eğitim sektöründe hizmet verdiğini belirtti. Kendisinin uzman bir pedagog olduğunu kaydeden Yaycıoğlu, 3 yıllık sözleşmenin 15 Eylül’de bittiğini belirterek, “O tarihten önce bizden tahliye istendi. Gerekçe olarak da misafirhane yapılacağı gösterildi. Misafirhaneye sonra çözüm bulundu, yemekhane yapacağız denildi. Ama bana iletilen sözlü taahhütler, yemekhane yapılacağını, işletmenin altında bunun için bir yer hazırlandığını, ödenek beklendiğini söylediler ve bu tarihe kadar sözel olarak oyalandım. Ondan sonra da Şubat ayında tahliye etmem istendi. Bende bunu velilerimle paylaşmak istediğimi, çünkü velilerin de bunu bilmesi gerektiğini ilettim. Bana paylaşabilirsin dediler. Bunun üzerine ben velilerimle paylaştım” dedi.

Yuvanın kapanmaması için farklı çözümler üretmek istediklerini kaydeden Yaycıoğlu, velilerle birlikte mücadeleye başladıklarını söyledi. Mücadelelerini sosyal medyada imza toplayarak ve birçok resmi kurumlarla görüşerek yaptıklarını belirten Yaycıoğlu, “Sonuç olarak dün böylesi bir tahliye söz konusu oldu ve maalesef çok kötü bir şekilde tahliye edildik” diye konuştu.

Tahliye sırasında silahlı muhafızların kapıya gelen velileri durdurmaya çalıştıklarını öne süren Yaycıoğlu, böyle bir çirkin olayı asla beklemediğini, muhafızların yasal belge göstermeden içeriye girdiklerini, velilerle birlikte talep ettiklerinde ise resmi avukatının olmaması nedeni ile itiraz edildiğini söyledi. Bunun için adli girişimleri başlattıklarını belirten Yaycıoğlu, davanın sonucunu bekleyeceklerini ifade etti.

İki buçuk yaşındaki oğlunun yaklaşık bir yıldır tahliye edilen yuvada eğitim aldığını söyleyen veli Feray Yağcı ise, doğal ortamından dolayı ilk tercihlerinin bu merkez olduğunu belirtti. Veli Zuhal Çetinduru da, 5 yaşındaki kızının 2 yıldır bu yuvaya devam ettiğini söyleyerek, “Çocuğumun ve benim psikolojim o kadar bozuk ki. Dün yapılan olaylardan dolayı çok etkilendik. Kesinlikle bu insanlığa yakışmayan bir olay. Çocuğum akşam ‘Yarın kreşe gitmeyecek miyim? Okulum yok mu? Öğretmenlerim, arkadaşlarım yok mu?’ diyor. Yani çocuğa açıklama yapamıyorsunuz. Çok üzgünüz, bu mücadelenin de sonuna kadar arkasındayız” şeklinde konuştu.

Orman Bölge Müdürlüğü ise, basında yer alan haberlerin ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Söz konusu mekan Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 15.09.2003 tarihinde kreş sahibi Nalan Yaycıoğlu'na 5 yıl süreli kiralanmıştır. 15.09.2009 tarihinde 3 yıllık kira sözleşmesi imzalanmış ve süre uzatılmıştır. Antalya Bölge Müdürlüğü’nün 31.07.2012 tarihli ve 8016 sayılı yazısı ile yeniden ihaleye çıkılmayacağı için kira sözleşmesinin uzatılmayacağı ve sözleşme bitiminde sözleşme hükümlerine göre mekanın tahliye edilmesi gerektiği hususu Nalan Yaycıoğlu’na, 2012-2013 eğitim öğretim dönemi başlamadan önce tebliğ edilmiştir. Daha sonra çeşitli tarihlerde ilgiliye tebligat yapılmış olmasına rağmen 18.03.2013 tarihinde yapılan kontrolde mekanın tahliye edilmediği ve tebligata cevap verilmediği tutanakla tespit edilmiştir. Bunun üzerine son olarak 26.04.2013 tarih ve 554 sayılı yazı ile kreşin sözleşme hükümlerine göre boşaltılarak 10 gün içerisinde kurumumuza teslim edilmesi hususu aynı gün ilgiliye tebliğ edilmiştir” denildi.

Bütün ısrarlara rağmen kreşin boşaltılmadığı belirtilen açıklamada, “Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nün 13.05.2013 tarih ve 633 sayılı yazısı ile mekanın 21.05.2013 tarihinde kolluk kuvveti ile resen tahliye edileceği hususu, ilgili Nalan Yaycıoğlu’na bildirilmiştir. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli orman muhafaza memurlarınca Yeşil Balon Kreş ve Gündüz Bakım Evi önünde 21.05.2013 günü saat 07.15’ten itibaren çocuklarını getiren her aileye ‘Bu gün saat 10.00’da kreşin idaremizce teslim alınacağı, teslim alma işlemi sırasında çocukların olumsuz etkilenebileceği ve bu sebepten dolayı çocuklarını kreşe bırakmamalarının uygun olacağı’ söylenerek veliler uyarılmış, çocukların mağdur olmaması için gerekli hassasiyet gösterilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yazın