TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Antalya'da ygs heyecanı başladı

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) için Antalya’da 36 bin 614 aday sınavda ter dökmeye başladı. Seyyar satıcıdan araç klaksonlarına, inşaat işlerinden konvoylara kadar gürültü oluşturacak her türlü faaliyetin sınav süresince Antalya Valiliği tarafından yasaklandığı duyuruldu.
Antalya'da ygs heyecanı başladı
İHA - Antalya’da, üniversiteye geçiş için ilk basamak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) maratonu başladı. Antalya’dan YGS’ye 88’i engelli olmak üzere 36 bin 614 aday katıldı. 111 ayrı sınav binasında 4 bin 862 yönetici ve sınav sorumlusu görev aldı. Sınava girecek öğrenciler 10.00’da başlayacak sınav için saatler öncesinden okul girişinde bekledi. Bazı aileler çocuklarına manevi destek vermek adına Kur’an-ı Kerim okurken bazı aileler çocuklarıyla birlikte okul bahçelerinde kahvaltı yapıp sohbet etmeyi tercih etti.

SINAV YASAKLARI
Antalya Valiliği tarafından saat 10.00 ile 13.00 arasında otomobillerin klakson çalmaları, her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapılması, düğün, asker uğurlama gibi konvoyları oluşturulması, bina, hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri her türlü gürültünün yapılmasının yasaklandığı bildirildi. Sınava girecek öğrenciler sınav binası girişinde polis ekipleri tarafından arama yapılarak içeri alındı. Öğrenciler, üzerinde etkiket bulunmayan plastik su şişesi dışında hiçbir aksesuar ve elektronik cihazın bulundurulmasına izin verilmedi.

YGS’de Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testi yer alacak. YGS’de öğrencilere Türkçe’den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden 13 soru sorulacak. Adayların, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınavda kısa süre için bile olsa salonundan çıkmaları yasak olacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası dolana kadar sınav binasında bekletilecek.
Yorum Yazın