TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Arınç, mikrofonun azizliğine uğrayınca esprileri patlattı

Manisa’nın Gördes İlçesi Güneşli mahallesinde bir okulun açılışını gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, mikrofonun azizliğine uğrayınca esprileri ardı ardına sıraladı.
Arınç, mikrofonun azizliğine uğrayınca esprileri patlattı
MANİSA /İHA - Manisa’nın Gördes ilçesinde Atatürk İlkokulunun açılışı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yapıldı. Okul bahçesinde düzenlenen törene katılan Arınç, öğrenciler ve Güneşli mahallesi sakinlerince sevinçle karşılandı. Burada bir konuşma yapan Arınç, “9 derslikli okulumuz mahallemize hayırlı olsun. Allah çocuklarımıza zihin açıklığı versin, diğer okullarımızda Güneşli’de bulunuyor. Okul ihtiyacımız kalmadı. İhtiyaç olursa da yaparız. Kimse merak etmesin. AK Parti kurulduğunda Güneşli ve Gördes bize çok destek verdi. Her seçimde baş pehlivan gibi birinci olduk ve iktidara geldik. Güneşli hizmetin karşılığını veriyor” dedi.

Arınç, açılışı yapılacak okulu işaret ederek şöyle konuştu: "Şu okulun güzelliğine bakın yavrularımız burada okuyacak. Herhalde her sınıf 30 kişinin üzerinde değildir. İddiamız bu çünkü. Binlerce derslik yaptık, binlerce okul yaptık Türkiye’nin her yerinde. Onların ders kitaplarını masalarının üzerine koyduk. Onlara inşallah sırasıyla tablet bilgisayar dağıtıyoruz. Yeni öğretmenler atıyoruz. Bizim 12 yıllık iktidarımız döneminde 460 bin öğretmen ataması yaptık. Eğitimde iyiyiz. Çocuklarımız iyi bir eğitim alırsa, iyi yetişirse onlardan kötülük beklemeyin. Onlar pırıl pırıl, tertemiz milli ve manevi değerlerimize saygılı insanlar olarak yetişecek. Bütün insanlığa hayırlı hizmetler yapacaklar. İnşallah bu okullardan yavrularımız en güzel şekilde yetişmiş olacak.”

Yaptıklarının ortada olduğunu anlatan Arınç, konuşmasına şöyle devam etti:
“Gördes Barajı 50 yıllık bir hayal. Bakın ben eski siyasetçi olduğumu söyledim. Gördes barajı 40 milyar lira olarak ihale edilmiş DSP döneminde. Bir başladılar bir adım ileriye gidemediler. Biz aldığımızda ortada bir şey yoktu. Biz bunu bitireceğiz dedik. Allah bize bu imkanı verdi biz 4 yılın sonunda 232 trilyon lira sarf ederek güneşli barajını bitirdik. 180 bin dönüm arazinin sulanabileceği, arsenikli su içmekten mahvolan İzmir’e sağlıklı su gönderebileceğimiz barajı inşa ettik. Allah bize bu gücü verdi. Bizde havuzu doldurduk. Kayıp kaçak yok. Milletten aldığımızı bereketiyle tekrar milletimize verdik. O yüzden oyumuz yüzde 50’ye çıktı en son seçimde. Dalların yaprakları kuşların kanatları sandığa girmiyor milletimizin oylarıyla iktidar oluyoruz Allah’a hamdolsun. Bu milletten oy almak kolay değil."
"Geçmiş hükümetleri düşünün" diyen Arınç, Anasol-D, Anasol-M. kuzu gibi meliyordu bunlar. Ne bunlar ya 4 partili, 3 partili koalisyonlar” dediği sırada mikrofon arızalandı. Arınç bu sırada, “Dayanmaz tabi. Rahmetli Erbakan Hoca olsaydı ‘Trafolar patladı’ derdi” demesi üzerine vatandaşlar tarafından alkışlandı. Arınç, devamında, “Sesim çıkmıyor. Gözlerime bakın ne diyeceğimi anlayın. Allah’a emanet olun” dedi.
Mikrofondaki arızanın giderilmesi üzerine Arınç, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Hasretle beklenen gelir mutlaka. Sultan fikir şanlı ortağıyla. Necip Fazıl’ın güzel bir şiiri vardı: Gelir elbet bir gün günü. Kırk gün kırk gece düğünüm, çoğu gitti azı kaldı. Ektik ektik yetişecek, çoğu gitti azı kaldı. Bütün yollar bitişecek çoğu gitti azı kaldı. Güneşli, Hanya bakın ismimizi değiştirin derseniz o imkanda var.Kendi aranızda bir şeyler konuşun. ‘Bize Hanya lazım kardeşim. Bize Hanyalı derler’ diyorsanız. Seçimden sonra Hanya’yı Konya’yı millete gösterelim. Tamam mı?”
Arınç’a, Gördes’te olduğu gibi Güneşli mahallesinde de el dokuması halı hediye edildi, okulun açılışını protokol üyeleriyle birlikte çocuklar yaptı.
Yorum Yazın