TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Artan enerji ihtiyacı Manavgat şelalesini taşırdı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan küçük şelalede su seviyesi biranda yükselince esnaf ne yapacağını şaşırdı. Güneş ve 35 derece sıcak altında şelalenin biranda yükselmeye başlamasına bir anlam veremeyen esnaf, eşyalarını kurtarma telaşına düştü.
Artan enerji ihtiyacı Manavgat şelalesini taşırdı
Sultan Gedik - ANTALYA / İHA -  Şelalede su seviyesinin artış sebebinin ise artan enerji ihtiyacı sebebiyle bölgede bulunan iki barajdan birinin tam kapasite çalışmaya başlaması, bir diğerinin ise bakım onarım sebebiyle kot seviyesini düşürmesi olduğu bildirildi.

Bugün öğle saatlerinde sıradan bir gün yaşayan ve müşteri ağırlayan Manavgat küçük şelale esnafı, enerji ihtiyacına hazırlıksız yakalandı. Kentin enerji ihtiyacını karşılayan Oymapınar Barajı, artan hava sıcaklığı sebebiyle ortaya çıkan enerji ihtiyacını karşılayabilmek için tam kapasite çalışmaya başlayınca, küçük şelalenin su seviyesi biranda yükseldi. Oymapınar Barajındaki tam kapasite iş gücüne, Manavgat Barajındaki bakım onarım çalışmaları sebebiyle düşürülen su debisi de eklenince ortaya yaz günü kıştan kalma manzaralar ortaya çıktı. Bakım çalışması sebebiyle Manavgat Barajında 31 olan kot seviyesini 28'e düşürülünce, açılan kapaklardan boşalan su şelaleyi vurdu.

Barajlardaki su bırakma işleminin iki gün devam edeceği bildirildi.

Çalışmalardan bilgisi olmayan şelale esnafı ise yükselen su seviyesine hazırlıksız yakalandı. Masa ve sandalyelerinin su altında kalmaya başladığını fark eden esnafa müşteriler de yardım etti.
Yorum Yazın