TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Asimder'den Ermenistan seçimlerine tepki

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, 2 Nisan’da Ermenistan’da yapılan genel seçimlerde Serj Sarkisyan’ın iktidardaki partisi Cumhuriyet partinin kazanmasına tepki gösterdi.
Asimder'den Ermenistan seçimlerine tepki
İHA - Azerbaycan Karabağ bölgesinde 1992 yılında Hocalı kasabasında Müslüman Türk çocukları, kadınları, yaşlıları ve silahsız masum insanları katleden gönüllü Ermeni kuvvetlerinin komutanlığını yapan ve Ermenistan Milli Savunma Bakanlığı yapan Serj Sarkisyan’ın eli kanlı bebek katili ve bir diktatör olduğunu söyleyen ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, “Azerbaycan Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 1992 yılında silahsız savunmasız masum Müslüman çocukları, kadınları ve yaşlı insanları katleden gönüllü Ermeni birliklerin komutanlığı ile o dönem Ermenistan Milli Savunma Bakanlığı yapan Serj Sarkisyan’ın liderliğini yaptığı Cumhuriyet partisinin Ermenistan’da 2 Nisan’da yapılan genel seçimlerde yeniden seçilmesi Ermeni halkına yapılan baskılar sonucunda gerçekleşmiştir. Ermenistan ABD Büyükelçiliği ve AB Ermenistan Delegasyon’da “Muhalif seçmenlerin sindirildiği, oy satın almaya yönelik teşebbüsler ve hükümet kaynaklarının seçim propagandasında kullanılması yönünde ciddi endişeleri olduğunu” kamuoyu ile paylaşmışlardır. Böyle kendi halkına baskı yaparak seçim kazanmış bir insanın yeri Cumhurbaşkanlık makamı değildir. 1992 yılında Hocalı Kasabasında Müslüman Azerbaycanlı savunmasız silahsız sivil kardeşlerimize yapılan katliamların sorumlusu olarak hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AHİM)’de savaş suçlusu olarak dava açılmış ve bu suçu İngiliz Araştırmacı-Yazar Tomas de Vall ile 1993 yılında yaptığı röportajda açıklayarak kabullenmiştir” dedi.

“Diktatör ve katiller bir milletin kaderi olmamalıdır”
ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, “Ermenistan halkı kendi kaderini kendileri belirlemelidirler. Yılardır Ermenistan halkını yöneten ve muhalif partilere göz açtırmayan Serj Sarkisyan ve yandaşları Ermeni halkının kaderi olamamalılar. Ermeni halkını yıllardır ırkçı duyguları kullanarak komşu ülkelerle savaş haline sokup fakirliğe terk eden bu yönetim, ülkede yaşayan 3 Milyon Ermeni nüfusunu göçe zorlamış Türkiye’de bile 70 bin kaçak Ermeni yaşamaktadır. İşte diktatör ve katil ruhlara sahip insanların Ermenistan halkının kaderini belirleyemezler” şeklinde konuştu.
Tüm dünya ülkelerine seslenen ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, “Ermenistan genel seçimlerini kazanan Cumhuriyet Partisi lideri Serj Sarkisyan tebrik edilmemeli” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın