TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Askerlik sevincine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da ortak oldu

Kırıkkale’de engelli vatandaşlar için düzenlenen temsili askerlik törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, İnşallah bir olursak, beraber olursak bu 77 milyonun huzurlu, başı dik, anlı açık bir şekilde bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıyım diyebilecek seviyeye getireceğiz dedi.
Askerlik sevincine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da ortak oldu
KIRIKKALE / İHA - Genelkurmay Başkanlığı'nın engellilerin sembolik de olsa bir günlük askerliklerini yaparak, vatani görevlerini yerine getirmesine imkan tanımak amacıyla uygulamaya koyduğu, engellilerin temsili askerlik töreni Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığında yapıldı. 23 engelli askerin yemin ettiği törenin sürpriz ziyaretçisi ise Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz oldu. Engeli vatandaşlar ve ailelerine bir günde olsa askerlik yapma zevkini tattırmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek bir konuşma yapan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Harun Karbulut, cümlesinin sonunda vatan için canını vermiş şehitleri anarken duygusal anlar yaşadı. Albay Karbulut konuşmasını boğazına düğümlenen cümleler yüzünden kısa kesmek zorunda kaldı.

Orhan Şaik Gökyay’ın “bu vatan kimin” isimli şirinden “Tarihin dilinden düşmez bu destan, Nehirler gazidir, dağlar kahraman, Her taşı yakut olan bu vatan, Can verme sırrına erenlerindir” mısralarını okuyarak konuşmasına başlayan Bakan Yılmaz ise “Bu vatan kimin denildiğinde, işte bu vatan aklına ölmeyi koymuş, bunun için askere gelmiş kardeşlerimindir. Eğer bir kimse hayatını vermek için bir yola çıkmışsa bu hayatta yapılacak olan en üst seviyede fedakarlıktır. Dolayısıyla bu fedakarlığı gösteren kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Engelsiz bir dünya, engelsiz bir hayat oluşturmak içinde var güçleri ile çalıştıklarına vurgu yapan Bakan Yılmaz, “Engelliler bu toplumun bize emanetidir. Muhakkak ki yaptıklarımız var, daha yapmamız gerekenler var. İnşallah bir olursak, beraber olursak bu 77 milyonun huzurlu, başı dik, anlı açık bir şekilde bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıyım diyebilecek seviyeye getireceğiz inşallah. Böyle devam ederse inşallah Türkiye’nin bugünü dünden çok daha iyi. Şüpheniz olmasın ki birlik beraberliğimiz devam ederse Türkiye’nin yarını da bugünden daha iyi olacaktır” dedi.

Bir askerin yaş kütüğüne plaka çakmasının ardından Bakan Yılmaz ve beraberindeki protokol üyeleri bir günlük askerlik geörevlerini tamamlayan engelli askerlere terhis belgelerini takdim ettiler. Tören halk oyunları gösterisi ve ikramların ardından son buldu.

Kırıkkale’de yapılan engellilerin temsili askerlik törenine, Bakan Yılmaz ve Vali Ali Kolat’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, İl Jandarma Komutanı Harun Karabulut, İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Sakatlar Federasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, İlçe Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.
Yorum Yazın