TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

At sırtında kaçak elektrikle mücadele

Aras EDAŞ Genel Müdürlüğü, Ağrı'nın Patnos ilçesinde kaçak elektrikle mücadele kapsamında oluşturduğu atlı ekiple çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
At sırtında kaçak elektrikle mücadele
İHA - Aras EDAŞ Genel Müdürlüğü Kaçak Takip Müdürlüğü Kaçak Elektrikle Mücadele Ekibi Amiri Yakup Ağar, halka daha iyi hizmet vermek için kar kış, çamur demeden vatandaşların ayağına kadar gittiklerini söyledi. Amaçlarının vatandaşları kaçak elektrik kullanımından vazgeçirmek olduğunu ifade eden Ağar, şöyle konuştu: “Doğu Anadolu Bölgesi’nde özellikle kış ayında yağan karın ve soğuğun etkisi ile uzak köy ve mezrada elektrik abonesi olan vatandaşlarımızın faturalarını ve kontrollerini yapmak çok zor. Yeri geldiğinde at sırtında, yeri geldiğinde kızak ve yeri geldiğinde soğuk ve kara aldırış etmeden kilometrelerce yürüyerek görevimizi yapmaktayız.”

Ağar, bugün de yolu kardan dolayı kapanan bir mezrada kaçak elektrikle mücadele çalışması yapmak için yola çıktıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Yolların kapalı olduğunu görünce mecburen yöre halkının atlarını kiralayıp hizmetimizi yapmaya geldik. Geldiğimiz yerde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde herhangi bir kaçak elektrik kullanımının olmadığını gördük ve bizi at sırtında görenler şaşkınlığını gizleyemedi. ‘Demek ki at sırtında bile kaçakla mücadele ediyorlar. Görevlerini düzgün yapıyorlar. Helal olsun’ denmesi, yapmış olduğumuz görevin bizler için ne kadar kutsal bir görev olduğunu hatırlattı. Amacımız, milletin kaçak olarak kullandığı elektriğin başkasının hakkının olduğunu bildirmek ve bu alışkanlıktan vazgeçirmektir. Yola çıktığımız zaman tek bir hedefimiz vardır. Ben ve 15 kişilik ekibim ‘iş namustur, işini yapmayan namussuzdur’ parolasıyla hareket ederek vatandaşlarımıza kaliteli ve kesintisiz bir elektrik vermek için çalışıyoruz.”
Yorum Yazın