TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Av Turizmi'ne tepkilerini dile getirdiler

Trabzon Hayvanları Koruma Derneği (TRAHAYKO) Üyesi Efsun İskent, 'Av Turizmi' adı altında yaban hayvanlarının katledildiğini belirterek yaban hayvanlarının ihale yoluyla vurulmasını kınadıklarını söyledi.
Av Turizmi'ne tepkilerini dile getirdiler
TRABZON / İHA - Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, hayvanların kaçak avlanmasına karşı binlerce lira ceza yazarken, parayla ruhsat alındıktan veya ihaleyi kazandıktan sonra avlanmayı teşvik ettiğini ifade eden İskent, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 'Av Turizmi' adı altında yaban hayvanlarının avlanması için ihaleler hazırlamıştır.

Bazıları yapılan bazıları da önümüzdeki günlerde yapılacak ihalelerle her biri 10 bin liradan 15 ayı, 6 bin liradan 109 yaban keçisi, 5-6 bin liradan çengel boynuzlu dağ keçisi, fiyatı ve sayısı belirtilmeyen daha birçok ilde de ceylan, kızıl geyik, melez yaban koyunu, yaban keçisi, çengel boynuzlu dağ keçisi gibi çok sayıda yaban hayvanı vurulacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü hayvanların kaçak avlanmasına karşı binlerce lira ceza yazarken, parayla ruhsat alındıktan veya ihaleyi kazandıktan sonra avlanmayı teşvik etmektedir. Yani verilen mesaj şudur: Önce parasını ver, sonra öldür. Çengel boynuzlu dağ keçisi, alageyik, boz ayı, ceylan gibi hayvanların sayıları ülkenin birçok bölgesinde son derece azaldığından nesillerinin tükenmesi riskine karşı hayvanların öldürülmesi yerine üretilme için kullanılması şarttır. Bu kanunun koruyucusu durumunda olan Bakanlığın avcılık için ihaleye çıkmasını şiddetle kınıyoruz. Bizler meydanlarda bu açıklamayı yapmadan önce Hayvan Hakları Konfederasyonu kurucu federasyonlarından Marmara Hayvan Hakları Federasyonu Cumhuriyet Savcılığı'na Orman Su İşleri Bakanlığı yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu” ifadelerini kullandı.

AVCILIK SPOR DEĞİL CİNAYET
'Av Turizmi' adı altında yüzlerce yaban hayvanının öldürüldüğünü kaydeden İsgent, “Av turizmi adı altında yüzlerce yaban hayvanının öldürülmesini kabul etmemiz mümkün değil. Bu katliam ihalelerinin iptal edilmesi gerekiyor. Biz avcılığın spor olmadığı, cinayet olduğunu, tamamen ortadan kaldırılmasını talep ederken, yurt içi ve yurt dışından gelecek profesyonel katillere bunun para karşılığı yaptırılmasını kabul etmiyoruz. Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan yaban hayatın, canlı türlerinin katledilmesine seyirci kalmayacağız” dedi.
Yorum Yazın