TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde bayram yoğunluğu

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, bayram namazı sonrasında yine ziyaretçi akınına uğradı. Vatandaşlar, polis kontrol noktalarından geçerek meydana alındı.
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde bayram yoğunluğu
AJANSLAR - 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Kurban Bayramı’nın ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı. Vatandaşlar meydana polis kontrol noktalarından geçerek alındı. Fatih Belediyesi ekipleri de meydana gelen vatandaşlara maske, dezenfektan ve hatıra madalyonu hediye etti.

"ÇİFTE BAYRAM YAPIYORUZ"
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ni ziyarete gelen Şükran Yavaş, “Çifte bayram yapıyoruz. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan bizi buralara getirdi, bu günleri yaşattı. Ne mutlu bize. Daha önce de geldim ama o zaman paralıydı, cami olduktan sonra ilk kez geldik” dedi.

“OSMANLI’YI DA SEVİYORUM BEN, CUMHURİYET’İ DE SEVERİM“
Paşa kıyafeti ile gelen Mehmet Zengin ise “Yaşım 61, ilk kez geçen hafta buraya geldim. Şükür bugünleri de görebildik. Geçen hafta ikindiye geldim. Bugün de bayram namazında buradaydık. Şimdi de cumayı bekliyoruz. Ben ceddimi sevdiğim için bugün Abdulhamit zamanının paşa kıyafetini giydim. Osmanlı’yı da seviyorum ben, Cumhuriyet’i de severim” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın