TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Aydın Doğan Uluslararası Karıkatür Yarışması Resim Sergisi açıldı

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması ve Resim Sergisi, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve Aydın Doğan Vakfı Koordinatörü İlhan Artar’ın katılımıyla açıldı.
Aydın Doğan Uluslararası Karıkatür Yarışması Resim Sergisi açıldı
İSTANBUL / İHA - Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması ve Resim Sergisi Kartal Belediyesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Açılış törenine Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve Aydın Doğan Vakfı Koordinatörü İlhan Artar’ın yanı sıra davetliler ve sanatseverler katıldı.

Sergi çalışmalarını değerlendiren Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “Kartal Belediyesi olarak resim, heykel, müzik, folklor ve farklı alanlarda Kartal Belediye Başkanımız Operatör Doktor Altınok Öz’ün Kartal’ın
kültür ve sanatın merkezi olması yönündeki talimatları doğrultusunda çalışmalar yürütüyoruz. Bugünde Aydın Doğan Karikatür Yarışmasında dereceye giren karikatürleri Kartallılarla buluşturmuş oluyoruz” dedi.

Ülkede yaşanan şiddet olaylarına atıfta bulunan Gürer, “Ülkemizde yaşadığımız günler hepimizin acıları da daha yakından hissediyoruz. Gün geçmiyor ki televizyonda, haberlerde kadınlara uygulanan şiddet haber i olmasın, ya da bir kartopu atıldığı için bir insanın canına kıyılan bir olay gibi akıl almaz olumsuzlukları izliyoruz. Ama bunun yanında güzel ve hepimizin beğenisini çeken olaylara da tanıklık ediyoruz. Çünkü içinde kültür ve sanatın olduğu yerde, eğitimin olduğu yerde kısmen daha azalıyor. Bu bağlamda biraz sonra sergiyi hep birlikte gezeceğiz. Ben başta Sayın Aydın Doğan olmak üzere bu konuda emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aydın Doğan Vakfı Koordinatörü İlhan Artar ise, “31 yıldır devam ettiriyoruz bu 31’incisi. Her yıl 4 bin 500 civarı karikatür vakfımıza geliyor çeşitli ülkelerden, çeşitli sanatçılardan. Daha sonra ön jürimiz bunları 300 civarına indiriyor. Bunlar daha sonra Bodrum’da ana jürinin önüne çıkıyor ve daha sonra 1’inci 2’inci, 3’üncü ve başarı ödülleri seçilip ödül töreni için hazırlık yapılıyor. Kartal Belediyemize çok teşekkür ediyoruz, bize bu imkanı sağladığı için” dedi.

Gürer ile Artar, yapılan açıklamaların ardından sergi.i gezerek eserler hakkında bilgiler aldı.
Yorum Yazın