TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Aylan’ın halası: Bütün dünya suçlu

Cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi’nin halası Tima Kurdi, “Dürüst olmak gerekirse, sadece Kanada hükümetini suçlamak istemiyorum. Sığınmacılara yeteri kadar yardım etmedikleri için bütün dünyayı suçluyorum” dedi.
Aylan’ın halası: Bütün dünya suçlu
Bodrum’da yaşanan bot faciasıyla cansız bedeni sahile vuran ve ölümüyle dünya gündemine oturan Aylan Kurdi’nin Kanada’da yaşayan halası Tima Kurdi, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tima Kurdi, yapılacak tek şeyin savaşın sonlandırılması olduğunu kaydederek, ailenin daha iyi bir hayat bulmaya çalıştıklarını söyledi. Kurdi, kardeşinin karısını ve çocuklarını kurtarmak için her şeyi yaptığını bildirerek, “Onlar ölmeyi hak etmedi. Kardeşime yardım etmek için buradayım. Aklından neler geçtiğini hayal bile edemiyorum” dedi. Kurdi, kardeşinin ve ailesinin Suriye’den kaçmaya mecbur bırakılmaması gerektiğini kaydederek, “Dürüst olmak gerekirse, sadece Kanada hükümetini suçlamak istemiyorum. Sığınmacılara yeteri kadar yardım etmedikleri için bütün dünyayı suçluyorum” dedi. Kurdi, kardeşinin eşinin yüzme bilmediği için denizden korktuğunu da belirtti.

“HALACIM BANA BİSİKLET ALIR MISIN?”
Gözü yaşlı kadın Suriye’deki iç savaştan kaçan kardeşinin ve ailesinin Türkiye’de kaldığını hatırlatarak, “Bu iki çocuk, iyi bir hayat göremediler. 2 hafta önce yeğenim Galip beni aradı. ‘Halacım, bana bisiklet alır mısın?’ dedi. O, diğer çocuklar gibi sadece bir bisiklet istedi. Ben de kardeşime para göndereceğimi benim adıma yeğenime bisiklet almasını söyledim” ifadelerini kullandı.
(İHA)
Yorum Yazın