TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Babacan Davos'ta 'Türkiye'ye güvenin; Türkiye'den vazgeçmeyin diyoruz'

Davos Zirvesi olarak da bilinen 53. Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, zirveye Türkiye'den resmi bir katılımın olmamasının üzüntü verici olduğunu söyledi.
Babacan Davos'ta 'Türkiye'ye güvenin; Türkiye'den vazgeçmeyin diyoruz'
AJANSLAR -

Davos'ta euronews'e açıklamalarda bulunan Babacan, Türkiye'den katılımın çok zayıf olduğunu, birkaç şirket temsilcisi haricinde resmi bir temsilin olmadığını söyledi. "Bunun eksikliği hissediliyor" diyen Babacan,"Çünkü Türkiye çok önemli bir ülke. Yani dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birisi şu anda. 16.'ydık, 20.'liğe düştük biraz küçüldü ekonomimiz ama şu haliyle bile dünyanın en önemli 20 ekonomisinden birisi." dedi.

Dünya Ekonomik Forumu'nun dünyadaki pekçok önemli jeopolitik meselenin, ekonomiyle ilgili konuların enerjiyle ilgili konuların tartışıldığı ve bütün dünyadan üst seviyede temsilin olduğu bir zirve olduğunu belirten Babacan, "Türkiye'nin yeterince temsil edilmemesi beni üzdü. Türkiye'nin öneminin herkes farkında, fakat Türkiye son dönemde epey içine kapanmış durumda" ifadelerini kullandı.

Zirvede görüştüğü kişilere "Türkiye çok önemli bir ülke" mesajını verdiğini belirten Babacan, şu görüşleri dile getirdi:

"Dolayısıyla burada görüştüğümüz bütün tanıdığımız ya da tanımadığımız insanlara verdiğimiz mesaj bu: 'Türkiye çok önemli, Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Türkiye'ye güvenin, Türkiye'den vazgeçmeyin diyoruz'. Görüştüğümüz herkese verdiğimiz mesaj bu. Bir de bizim iç siyasi meselelerimizi gelip de burada fazla kimseyle konuşmuyoruz. Biz dışarıya çıktığımızda iç siyasi meseleler Türkiye'de kalır, dışarıda ülkemizin her zaman gücünü, önemini anlatırız herkese."

 
 
Yorum Yazın