• Genel

Bağlar'da 8 pazar yeri cumartesi günü hizmet verecek

Bağlar Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde açık olacak semt pazarlarının vatandaşların hizmetinde olacağı alanları belirledi.
Bağlar'da 8 pazar yeri cumartesi günü hizmet verecek
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla vatandaşların mağdur olmaması için toplam 8 noktada olmak üzere ilçe genelinde pazar yerleri 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Zabıta ,emniyet güçleri ve Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri koordineli çalışarak vatandaşların sağlıklı ve huzurlu koşullarda alış-veriş yapması için önlem alarak denetimler gerçekleştirecek.

Bayram Öncesinde Alış-Veriş Yapma İmkanı

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre “Tam Kapanma “ döneminde semt pazarları 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri hizmet verebilecek. Bu iki günde 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazaryerleri açık olacak. Vatandaşların yaş sebze ve meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın Pazar yerine gidip gelebilmelerine izin verilecek.

Genelgeye göre temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi ürünlerin satışına ise izin verilmeyecek.

8 Noktada Hizmet Verilecek
Bağlar Belediyesi, açık olacak pazar yerlerini belirledi. Toplam 8 noktada vatandaşlara hizmet verilecek. Pazar yerlerinin denetimi belediye zabıta ekipleri, emniyet güçleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

Pazar yerlerine kontrollü giriş ve çıkışları sağlamak için belirlenen noktalar haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç-gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş ve çıkışlar engellenecek. Her tezgah arasında en az 3 metre mesafe kuralı uygulanacak. Pazar esnafına ve vatandaşlara maske ve temizlik gibi kuralları da uygulanarak denetimler gerçekleştirilecek.

İşte Bağlar’da Açık Olacak Semt Pazarları
Barış Caddesı
Lezgin Avcı Caddesi
Selahaddin Eyyübi Mahallesi Ninova Avm Civarı
Bağcılar Mahallesi Keyf-İ Diyar Altı
Körhat Mahallesi
Kaynartepe Mahallesi
Bağcılar Mahallesi Yenihal Bölgesi Avea Caddesi
Otogar Karşısı Heskif Caddesi
Yorum Yazın