TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Bağlar'da 9 ayda 915 nikah işlemi

Bağlar Belediyesi, pandemi sürecinde çiftlerin evlilik işlemlerinde zorluk yaşamaması için kolaylıklar sağlayınca bir önceki yıla göre ilgi patlaması yaşandı. Bir önceki yılda 1500 çift evlenirken, bu yılın ilk 9 ayında bu rakam 900'u geçti.
Bağlar'da 9 ayda 915 nikah işlemi
Pandemi sürecinde işlem ücretlerinden, bürokratik engeller azaltılarak işlemlerin hızlandırılması ve sağlanan fiziki koşullara kadar bir çok alanda kolaylıklar sağlayan Bağlar Belediyesi, evlenmek isteyen çiftlerin önünü açıyor.

Bu tablo ilgi patlaması yaşanmasına yol açtı. 2021 yılının Ocak ve Eylül ayları arasındaki 9 aylık süreçte belediyeye başvurarak evlenen çiftlerin sayısı 915’i buldu. Bu sayının Ekim ayı sonunda 1000’i ve yıl sonunda da 1500’i geçmesi beklenirken, 15 Aralık tarihine kadar olan tüm süreçte randevuların dolduğu bilgisi verildi.

Bağlar Belediyesi Evlendirme Müdürü Handan Eker Taşkent,Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla nikah işlemlerinde her türlü kolaylığı sağladıklarını söyledi.

"BAŞKAN BEYOĞLU VATANDAŞA KOLAYLIK SAĞLAMAMIZI İSTİYOR "
Hemen her gün büyük yoğunluk yaşandığını belirten Taşkent,"Belediye Başkanımız sayın Hüseyin Beyoğlu, yaptığımız her iş ve işlemde vatandaşlarımıza kolaylık sağlamamızı istiyor. Bu konuda bizlere kesin talimatı var. Biz de bu anlayışla başvuran çiftlere yardımcı oluyoruz. Yoğun ilgi olmasının en önemli nedeni pratik bir yaklaşım ortaya koymamızdır. Şu an için 15 Aralık tarihine kadar olan tüm randevularımız dolmuş durumda." diye konuştu.

Nikah işlemleri için başvuranlar arasında nüfus kütükleri Diyarbakır’da olup yurt dışında yaşayan vatandaşlar da yer alıyor. Nikah işlemlerini kısa zamanda tamamlayan vatandaşlar, Bağlar Belediyesi‘nin sağladığı kolaylıklardan dolayı zaman kaybı yaşamadıklarına dikkat çekerek Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür etti.
Yorum Yazın