TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Bakan Çelik: “Çoruh uyur, alçaklar, hainler uyumuyorlar”

Şırnak’ın Cizre ilçesinde zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan 26 günlük polis memuru Salih Hüseyin Parça, Erzurum Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenin ardından memleketi Artvin’in Yusufeli ilçesine gönderildi.
Bakan Çelik: “Çoruh uyur, alçaklar, hainler uyumuyorlar”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldıkları törende şehidin annesi ve kız kardeşinin ağıtları yürekleri dağladı, gözyaşları sel olup aktı.
Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından Erzurum’a gönderilen 26 günlük polis memuru şehit Salih Hüseyin Parça için Erzurum Emniyet Müdürlüğü bahçesinde resmi tören düzenlendi.
Törene Bursa’dan şehidin ailesiyle birlikte gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, askeri erkan ve emniyet teşkilatı mensupları katıldı.
Şehit cenazesinin Emniyet Müdürlüğü’ne getirilmesinin ardından düzenlenen törende şehidin özgeçmişi okunarak, Lalapaşa Camii İmam Hatibi Emrullah Kaçar tarafından dualar okundu.

BAKAN ÇELİK: “ÇORUH UYUR, ALÇAKLAR, HAİNLER UYUMUYORLAR”
Törende duygulu anlar yaşayan ve gözyaşlarını tutamayan Bakan Faruk Çelik, terörü lanetledi. Çelik, “Bu ülkede, bu aziz ülkede kan akmasın diye, barış olsun, kardeşlik olsun, şu tablolar yaşanmasın diye devlet olarak, hükümet olarak çok çaba sarf ettik. Bütün bu çabalarımızın sonunda geldiğimiz, yaşadığımız bu acı tablo bize gösterdi ki Çoruh nehri uyur ama hainler ve alçaklar uyumuyorlar” dedi.

ŞEHİDİN KIZ KARDEŞİ VE ANNESİNİN AĞITLARI, YÜREKLERİ DAĞLADI
Törende al bayrağa sarılı şehidin naaşına sarılan polis memuru Salih Hüseyin Parça’nın annesi Nuriye, Babası Mehmet ve kız kardeşi Saadet Parça’nın ağıtları yürekleri dağladı.
Oğluna son kez bakarak veda eden anne Nuriye Parça, “Ne olur bu bir rüya olsun. Oğlum bizim sesimizi duyuyor musun. Kalk, uyan” diye ağıtları katılımcıları duygu seline boğdu. Gözyaşlarının sel olup aktığı törende şehidin kız kardeşi Saadet Parça ise uzun süre naaşa sarılarak, “Daha çok gençsin sen. Hainler sana nasıl kıydı” diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları eşliğinde karayoluyla Erzurum’dan Artvin’in Yusufeli ilçesine gönderildi.
(İHA)
Yorum Yazın