TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Bakan Yılmaz sağlıklı yaşam için pedal çevirdi

Bingöl’de ‘Sağlıklı Yaşam için Pedal Çeviriyoruz’ projesi kapsamında düzenlenen bisiklet dağıtım törenine katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kentin en işlek caddesinde bisikletle turu yaparak, sağlıklı yaşama dikkat çekti.
Bakan Yılmaz sağlıklı yaşam için pedal çevirdi
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sağlıklı Yaşam için Pedal Çeviriyoruz’ projesi kapsamında düzenlenen programa katıldı. 680 öğrenciye bisiklet dağıtımın yapıldığı programda konuşan Bakan Yılmaz, modern toplumların çok hareketsiz toplumlar olduğunu belirterek, vatandaşları hareket etmeye, spor yapmaya davet etti. Bakan Yılmaz, “Sağlık hayatımızda çok önemli bir yere sahip. Bizim de hükümet olarak en başından beri önem verdiğimiz, üzerinde durduğumuz alanlardan bir tanesi sağlık oldu. Türkiye’nin dört bir yanına hastaneler inşa ettik. İlaç meselelerinde farklı yöntemler gerçekleştirdik. Sağlık sigortasında çok önemli adımlar attık. Tedavi hizmetlerinde bugün çok şükür Türkiye, dünyaya örnek olabilecek bazı çalışmalar yapıyor. Bunlar hep iftihar ettiğimiz gelişmeler. Maalesef bu modern toplumlar çok hareketsiz toplumlar. Araç gereç çok, uçaklar, otomobiller, trenler var. Ulaşımda bugün insanlık çok daha ileri bir noktaya gelmiş durumda. Refah arttıkça herkes, araç alıyor, otomobil alıyor bütün bunlar gerçekleşiyor ama bir taraftan da hem çalışma hayatında hem sosyal hayatta maalesef çok fazla hareket etmiyoruz. Fazla hareket etmeyince de kilo alıyoruz. Obezite dediğimiz aşırı kilo ile karşı karşıya kalıyoruz. Diyabet gibi birçok hastalıkla karşı karşıya kalıyoruz. Dolayısıyla hareketliliği arttırmamız lazım, daha çok spor yapmamız lazım” diye konuştu.

BİNGÖLLÜLERE YÜRÜME ÇAĞRISI
Bingöllülere yürüme çağrısı yapan Bakan Yılmaz, “Burada Bingöllülere de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Çarşıya her geldiğimde şunu görüyorum, sağlı sollu her tarafta araç var. Mahallelerimiz merkeze çok uzakta değil. Niye araçlarımızı getirip buraya park edelim ki sabahtan akşama kadar. Evlerimizin önünde kalsın. Bizde çıkalım ve yürüyelim. Bu hem park problemimizi rahatlatır hem de sağlığımıza çok büyük katkıda bulunur. Dolayısıyla daha çok hareket etmeliyiz, daha çok yürümeliyiz ve hayatımızda sporu, sporun değişik dallarını dahil etmeliyiz” dedi.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ
Bakan Yılmaz, törenin ardından beraberinde Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, kurum müdürleri ve öğrencilerle şehir merkezinde bisiklet turu yaptı.

10 OKULA MODERN Z KÜTÜPHANESİ
Bisiklet töreninin ardından Sulhan Abdulhamit Han Ortaokulu’na geçen Bakan Yılmaz, SODES projesi kapsamında yapılan Modern Z Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Burada Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin’den brifing alan Bakan Yılmaz, “Çocuklarımız için ne yapsak az. SODES’in amacı, kalkınma sürecini bütün topluma yaymak ve herkesi bu sürecin içine dâhil edebilmektir. Dolayısıyla Türkiye’nin her köşesindeki çocuklarımıza belli imkânları ulaştırarak, fırsat eşitliği getirmek ülkemiz için. Fırsatı getirmek bizden, değerlendirmek çocuklarımızdan” dedi.
Burada bir süre öğrencilerle sohbet eden Bakan Yılmaz, Bingöl Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yapımı tamamlanan erişkin yoğun bakım ünitesinin açılışını gerçekleştirmek için düzenlenen törene katıldı.
Yorum Yazın