TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Balıkçılar yağmur bekliyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde rızıklarını denizden çıkaran balıkçılar, yağmur yağmadığı için bazı balık türlerinin tükendiğini söyledi.
Balıkçılar yağmur bekliyor
İHA - Eylül ayının gelmesi ile birlikte av yasağının kalkmasının ardından, "Vira bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar umduklarını bulamadı. Beklenen yağmurun henüz yağmaması yüzünden derinlerde bulunan balıkların avlanamadığı belirtildi. Bandırma Balıkhanesi'nde bulunan toptancılar ise, geçen yıl kasası 10 TL'ye kadar düşen hamsinin kasasının bugünlerde 110 TL'ye satıldığını söyledi.

Bu dönemlerde Marmara'da kolyoz ve uskumru gibi balıkların avlanması gerektiğini belirten balıkçılar, "Bu dönem olması gereken balık türleri Marmara'yı terk etti. Hamsi, sardalya gibi balıklar bol ancak palamut beklenen miktarda değil. Kolyoz, uskumru gibi balıklar vardı, bu balıklar Marmara'ya girmiyor. Balık yok. Denizlerimiz eski deniz değil. Balık üreyemiyor. Karadeniz de aynı. Lağımlar, evlerde kullanılan temizlik maddeleri denize akıtılıyor. Denizlerde hayat bitmek üzere. Bütün tekneler limanda bağlı. Allah balıkçının sonunu hayır etsin" diye konuştu.

Balıkçı esnafı ise, yağmur yağmaması yüzünden balık çeşidinin henüz az olduğunu söyledi.

Tezgahlarda palamut balığının tanesi 15, hamsinin kilosu 7, sardalyanın 5, mezgitin 10, kolyozun 8, istavritin 10 liradan satıldığı öğrenildi.
Yorum Yazın