TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Balkanlara ilgi her geçen gün artıyor

Hem vizesiz oluşu hem de birden çok ülke görme fırsatı tanıyan Balkan turları, en fazla tercih edilen yurt dışı turları arasında yer alıyor.
Balkanlara ilgi her geçen gün artıyor
İHA - Yaz aylarının gelmesiyle tur firmalarına yapılan rezervasyonlar artış gösterirken gezi turları da uygun fiyatları, rehber eşliğinde yapılması ve avantajlı oluşundan dolayı tatilcilerden yoğun ilgi görüyor.

Son dönemlerde yaşanan gelişmeler sonrasında yurt içi kadar yurt dışı turları da rağbet görürken, özellikle hem vizesiz oluşu hem de birden çok ülke görme fırsatı tanıdığı için Balkan turları en fazla tercih edilen turlar arasında yerini alıyor.

“Kısa sürede birden çok ülke görüldüğü için avantajlı oluyor”
Eskişehirlilerin de Balkan turlarına son dönemlerde yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden 222 Turizm Seyahat Acentesi Kültür Turları Sorumlusu Fatih Çetin, yurt dışı turlarına da ağırlık vermeye başladıklarını belirtti. Çetin, "Turlarımızı, insanların gezilerini daha rahat yapmaları amacıyla tasarlıyoruz. Son dönemlerde yurt içi turları kadar Balkanlar da yoğun talep gören turlar arasında yer almaya başladı. Gerek vizesiz oluşu gerekse kısa süre içerisinde birden çok ülke ve birbirinden güzel yapı taşlarının görülecek olması bu turları cazip kılıyor. Yüzyıllar boyunca burada yaşayan atalarımızın da Balkanlara ve Balkan mimarisine etkisi oldukça fazla. Balkanlar, Avrupa ve İslam kültürünün de buluşma noktası aslına bakarsanız. Burada birçok farklı kültür bir arada bulunuyor ve bu da geleneklere, sanat eserlerine yansıyor. Düzenlediğimiz turlarımızda 8 ülke ve 13 şehri, 8 gün gibi kısa bir sürede gezerek görmüş oluyoruz. Bu, turlara katılanlar için çok önemli aslında. Çünkü vatandaşlar kısa süre içerisinde hem farklı ülkelerde bulunuyor hem de zaman konusunda sıkıntı yaşanmıyor. Eskişehir halkı da diğer turlarda olduğu gibi Balkan turlarını ve Balkanları çok sevdi. Ramazan Bayramının ardından hem Balkan turlarımıza hem de Karadeniz başta olmak üzere diğer turlara hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.
Yorum Yazın