TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Banaz'ı çöpten kurtaracak proje tamamlandı

Uşak'ın Banaz İlçe merkezi ve köylerden toplanan çöplerin depolandığı Banaz Çöplüğünü ortadan kaldıracak olan Banaz Belediyesi Katı Atık Transfer İstasyonu tamamlandı.
Banaz'ı çöpten kurtaracak proje tamamlandı
İHA - Zafer Kalkınma Ajansınca TR33 Bölgesi’nde sürdürülebilir bir çevre için modern ve yenilikçi altyapıların tesis edilmesi suretiyle Bölge’nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlanması amacıyla 2016 yılında çağrıya çıkılan Sürdürülebilir Çevre Altyapı Mali Destek Programı tarafından desteklenen proje ile önümüzdeki günlerde çöp depo alanına artık toplanan çöpler dökülmeden Uşak’taki ayrıştırma tesisine nakledilecek.

Katı Atık Transfer İstasyonunun tamamlanması nedeniyle bir açıklama yapan Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı; “İlçemiz çöplük alanı Şabanköy yolu üzerinde bulunuyor ve vatandaşlarımızdan bu alanın rehabilite edilmesi ile ilgili yoğun talep var. Tamamlamış olduğumuz Katı Atık İstasyonunun sayesinde çöpler günlük olarak Uşak’taki işleme tesisine gönderilecek ve çöp birikmeyecek. Çöp depolama alanımıza sadece ilçe merkezinden değil İl Özel İdaremiz tarafından köylerimizden toplanan çöplerde dökülüyordu. Artık çöpler toprağa dökülmeden tırlar ile Uşağa nakledilecek. Bu arada ise biz mevcut çöplüğü rehabilite edeceğiz. Böylelikle zaman içerisinde çöplük tamamen ortadan kalkacak. Halkımızın şikayetine maruz kalan bu çöplük sorununu ortadan kaldırmış oluyoruz.” dedi.
Yorum Yazın