TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Barış Pınarı Harekatı’na destek için camilerde Fetih Suresi okunacak

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Barış Pınarı Harekatı’na destek için yarın sabah namazında yurt genelindeki bütün camilerde Fetih Suresi okunacağı ve dua edileceği açıklandı.
Barış Pınarı Harekatı’na destek için camilerde Fetih Suresi okunacak
Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün saat 16.00’da Barış Pınarı Harekatı’nı başlattı. Bütün dünyanın yakından izlediği bölgede hareketlilik devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da harekatla ilgili açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı Barış Pınarı Harekatı’na destek için yarın sabah namazında yurt genelindeki bütün camilerde Fetih Suresi okunacağını ve dua edileceğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının talimatı doğrultusunda Fırat'ın doğusunda başlayan Barış Pınarı Harekatı nedeniyle İstanbul'da tüm camilerde sela okundu.

Bugün saat 16.00'da Fırat'ın doğusuna yönelik 'Barış Pınarı Harekatı' başlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, tarafından verilen talimatla yurt genelinde yatsı namazı öncesi sela okundu. Çamlıca Camii'nde yatsı namazı öncesi Fetih Suresi okundu, dualar edildi.

"ÇOK GÜZEL BİR GELENEK"

Büyük Çamlıca Cami'nde yatsı namazı öncesi cami imamı tarafından Fetih Suresi okundu. Büyük Çamlıca Cami imam hatibi Kerim Öztürk, "Bu bizim ecdadımızdan gelen bir gelenek. Ordu sefere çıktığı zaman, bizlerde vatanımızı bekleyen hatta vatanı için canını feda eden kardeşlerimizin muzaffer olması adına dualar ediyoruz, Fetih Sureleri okuyoruz. Geçmişten bugüne bir gelenek olarak sürüyor. Çok ta güzel bir gelenek. Biz de inşallah askerlerimizin, komutanlarımızın, Türkiye Cumhuriyetinin her bir ferdi için yaptıkları bu gayreti destekliyoruz. Onlara dualar ediyoruz. Fetih Sureleri okuyoruz inşallah." dedi.
Yorum Yazın