TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Başbakan Binali Yıldırım: Gençler bu karanlık yoldan vazgeçin

Başbakan Yıldırım, "Gençlerimize buradan bir çağrım var, bu çıkmaz yoldan, bu karanlık yoldan vazgeçiniz. Ananızın, babanızın, milletinizin o müşfik bağrına gelin, teslim olun." dedi.
Başbakan Binali Yıldırım: Gençler bu karanlık yoldan vazgeçin
AA - DİYARBAKIR

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır Mitannia Regency Hotel’de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle düzenlenen toplantıda katılımcılara hitap etti.

Yıldırım, 2002-2003'te Diyarbakır’a geldiklerinde asker kontrolünden geçerek uçağa binebildiklerini hatırlatarak, “Bizim amacımız ülkemize, milletimize hizmet etmek. Bundan başka hiçbir derdimiz olmadı. 14 yıldır bunu yapıyoruz, bundan sonra da sizlerin duası, desteğiyle aynısını, daha fazlasını yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Bizim yıkmakla, vatandaşın hayatını zorlaştırmakla hiçbir işimiz olmaz.” dedi.

“Terör örgütü uzun süredir bölge başta olmak üzere ülkemizde vatandaşlarımızın canına, malına zarar vermeye devam ediyor” ifadesini kullanan Yıldırım, “Artık yeter, diyoruz. Buralar terörle yatıp, terörle kalkmak zorunda değil. Ben bu anlamda Diyarbakır sivil toplum örgütlerinin ortaya koyduğu irade, teröre karşı ortak duruştan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Beklediğimiz budur, teröre karşı tek yumruk, birlik, beraberlik, kardeşlik.” diye konuştu.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"İcap ediyorsa hastalarımızı helikopterle, uçakla alıyoruz İstanbul'a, Ankara'ya götürüyoruz. Vatandaşına değer vermek budur. Vatandaşın, çukurlarda, el bombalarıyla hayatına kast etmek değildir vatandaşı tutmak, vatandaşı sevmek. Vatandaşı sevmek onu yüceltmektir, onu yaşatmaktır. Biz yaşatmak için varız. Vatandaşımızın hayatının kolaylaşması, hayat kalitesinin artması için yolları böldük, yolları böldük ama milleti böldürmeyiz, vatanı asla böldürmeyiz. Ekmeğimizi böleriz, paylaşırız, vatanımızı, ülkemizi bölmeyiz, paylaşmayız, kimseyle paylaşmayız. Yapacağımız iş basit, bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, birlikte Türkiye olacağız.

"Gençlerimize buradan bir çağrım var..."

Diyarbakır meydanının “yeter artık Diyarbakır terörle anılmak istemiyor” dediğini söyleyen Yıldırım, "Peygamberler şehri, sahabeler şehri, huzur ve kardeşlik şehri, kadim şehir artık zaman kaybetmek istemiyor, gelişmesini ilerlemesini tamamlamak istiyor. Fidan gibi gençlerimizin toprağa düşmesini istemiyor, gençlerimizin Türkiye için üretmesini, milletimizi, ülkemizi en ileri seviyeye çıkarmasını istiyor. Onun için gençlerimize buradan bir çağrım var, bu çıkmaz yoldan bu karanlık yoldan vazgeçiniz, ananızın, babanızın, milletinizin o müşfik bağrına gelin, teslim olun. Hep beraber bu kutlu yürüyüşü sürdürelim. Genç yaşta hayatınızı karartan bu şer odaklarına asla ve asla prim vermeyin.” çağrısını yaptı.

"Kardeşliğimiz olmazsa olmazımız"

Terör olaylarının başladığı 23 Temmuz’dan bugüne kadar terörle mücadelenin devam ettiğini, bir yandan da mağduriyet yaşayan Diyarbakırlıların yaralarını sarmayı ihmal etmediklerini ifade eden Yıldırım, yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi.

Yıldırım, şunları söyledi:

“Bu destekleri yapacağız, ne zamana kadar? Artık her şey sakinleşip, huzur ve güven mutlak sağlanıncaya kadar, hayat normale dönünceye kadar bu destekler sürecek ama bir yandan da hemen Sur başta olmak üzere bölgedeki bütün terör örgütlerinin, teröristlerin yerle bir ettiği, çukurlar açtığı ilçelerimiz hepsi, Şırnak, Cizre, Silopi, Nusaybin, Sur bunlar elden geçecek. Bakın. giden mal geri gelir ama giden can geri gelmez. Onun için kardeşliğimiz olmazsa olmazımız. En güzelini yaparız, binaların, fabrikaların, okulların en iyisini yaparız ama her toprağa düşen fidan yüreğimize kor ateş gibi yer ediyor. O genç yavrularımız, o genç polislerimiz, askerlerimiz, korucularımız onların suçu ne? Onların suçu yok. Onlar bu bayrağın dalgalanması için bu ezanların dinmemesi için göğüslerini siper ettiler, toprağa düştüler. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum.”

Muhabir: Enes Kaplan
Yorum Yazın