TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Başbakan'a tam not

İlahiyatçı Doç. Dr. Fatih Çollak, annesinin vefatının ardından Marmara İlahiyat Vakfı Camii'nde düzenlenen hatim duasında İnfitar Suresi'ni okuyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı çok beğendiğini belirterek, "Yüzde doksan, hatta daha fazla kurallara uygun.
Başbakan'a tam not

Doç. Dr. Fatih Çollak, Başbakan Erdoğan'ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, Prof. Dr. Ayhan Songar'ın vefatının yıldönümü nedeniyle Fatih Hırka-i Şerif Cami'nde düzenlenen programda, Kuran-ı Kerim okurken dinlediğini belirterek, "İkindi ile akşam namazı arasında bir program tertip ettik.

 

Bu sırada dualarımızı okuduk. Dua bittikten sonra akşam namazına kısa bir süre kala sayın Başbakan ve beraberindekiler geldi.

Orada görüştük. Kendisinden 'Sayın başkan biz burada okuduk bitirdik.
İnşallah namazdan sonra da sizi dinleyeceğiz' dedim. 'Hocam ben okumasam olur mu' dedi. 'Yok, herkes bildiği kadar, kendi durumuna göre, çok iyi olur. Hepimiz seviniriz. Memnun oluruz' dedim. Sağ olsun beni kırmadı, namazdan sonra Haşr Suresi'nin son ayetlerini okudu. Gayet güzel okudu. Orada ben canlı bir şekilde kendisinin kıraatine şahit oldum. Daha sonra merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın evindeki cenaze merasiminde ki Fatiha ve Bakara Suresi'nin ilk ayetlerini ben internetten dinledim" diye  konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatı nedeniyle Marmara İlahiyat Vakfı Camii'nde düzenlenen hatim duasında okuduğu İnfitar Suresi'ni de dinleyip, çok beğendiğini anlatan Doç. Dr. Fatih Çollak, "Gerçekten sevindirici bir durum. Kıraati düzgün, yüzde doksan hatta daha fazla kurallara uygun, kendine has bir tavrı, tatlı bir makam ile bir Kuran tavrı ile okuyor. Yani bugün birçok din görevlisi gibi okuyabiliyor. Belki bir kısmından daha da sağlıklı okuyor. Dolayısıyla ben şaşırmadım.

Çünkü imam hatip eğitimi almış bir insan. Okuduğu imAm hatip lisesinde iyi bir Kuran eğitimi almış. Muhtemel ki bunun dışında o dönem özel olarak da bir veya birkaç hocadan özel ders de almış olabilir. Çünkü okuyuş karakterine baktığınız zaman kurallar uyuşu, tavrı, sesi ve onu kullanması yalnız okulla değil de özel bir eğitim aldığını da gösteriyor. Tebrik etmemiz lazım. Çok beğendim" şeklinde konuştu.

"Uzaktan yalnız sesi dinletilse, ben iyi bir din görevlisi arkadaşımızın, bir hocamızın Kuran okuduğuna hamleder ve öyle değerlendiririm" diyen Doç. Dr. Fatih Çollak, Erdoğan'ın Kuran-ı Kerim okumada çok başarılı olduğunu söyledi. Çollak, Erdoğan'ın hata yapmadan okuduğunu da belirterek, "Yani çok ince detaya inemeyiz tabi o ehlinin işi. Dedim ya din görevlisi arkadaşlarımızın, hocalarımızın, zaman zaman bizlerinde ufak tefek hataları olur. Bu gayet tabi bir şeydir ama göze batan bariz ve büyük bir hata söz konusu değil. Çok tatlı bir üslup, güzel bir makam ve kurallara elinden geldiği kadar riayet eden bir okuma olarak değerlendiriyorum" dedi.

Doç. Dr. Fatih Çollak, en çok Erdoğan'ın sesi ve tavrını beğendiğini de belirterek, "Usulü güzel Kuran a gider bir usul. Biz ona Kuran tavrı deriz. Mesela bir mevlit tavrı vardır, bir gazel kaside vardır, bir ezan tavrı bir de Kuran tavrı vardır. Yani Kuran böyle okunur deriz. Yani o çok dikkatimi çekti. Mesela dakikalarca böyle bir okuma insanı yormaz ve germez. Okuyucuyu da dinleyiciyi de yormaz. Tatlı bir üslup ve tatlı bir tavırla okuyor. Ben gerçekten şaşırdım" diye konuştu.

 

 

Yorum Yazın