TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Başbakanın montaj çıkan tapelerine hükümetten değerlendirme

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Başbakan Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydının TÜBİTAK tarafından montaj olduğunun belirlenmesi ile alakalı, “30 Mart seçimlerinde de tüm o saldırılara halkımız sandıkta en doğru cevabı verdi” dedi.
Başbakanın montaj çıkan tapelerine hükümetten değerlendirme
İHA - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İl Başkanı Cemalettin Torun tarafından bıçağıyla ünlü bursa kılıcı hediye edilen Bakan Yılmaz, TÜBİTAK’ın Başbakan Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının montaj olduğunun belirlenmesini değerlendirdi. Raporu yoğun programı sebebiyle takip edemediğini ifade eden Bakan Yılmaz, “Takip edemedim. Teknik anlamda bir şey söyleyecek durumda değildim. Biz bunu öteden beri söylüyorduk. Halkımız da bunu bildiği için 30 Mart seçimlerinde de tüm o saldırılara halkımız sandıkta en doğru cevabı verdi doğrusu. 30 Mart seçimlerinde halkımızın ortaya koyduğu tavır, sadece AK Parti’ye, sadece Başbakanımıza yönelik değil, Türkiye’ye yönelik oynanan oyunları boşa çıkardı. Tabi 17 Aralık’taki hadisesindeki esas mesele, Türkiye’nin istikrarını bozmak, Türkiye’nin yükselmesine büyümesine set çekmek, Türkiye’nin dünyada çok daha iyi bir noktaya gelmesine engel olmaktı. Ama halkımız bu oyunu bozdu. Gerekli cevabı en doğru en demokratik şekilde sandıklarda verdi diye düşünüyorum. Bu çıkan teknik sonuçları inceleyemedim ama zaten bunu halkımız da bizler de çeşitli şekillerde ifade ediyorduk. Teknik olarak tabi bunun ortaya koyulması da olumlu bir durum” diye konuştu.

'AK Parti'nin korkular üzerinden değil umut üzerinden siyaset yapan gençliğin partisi' olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, "Bizim toplumla kurduğumuz bağ, teşkilatlarımızla oldu. Bizim rotamızı millet çizer. Rotamızı dar kesimlere, uluslararası güçlere belirlemeyiz, milletimize göre seçeriz. Biz politikalarımızı ona göre belirleriz. Kılcal damarlar gibi toplumun tüm kesimlerine yayılan teşkilatlarımız bize doğru bilgiyi vermektedir. Kapı kapı dolaşma, insanlarla yüz yüze muhabbet etme noktasında teşkilatlarımızın çok önemli bir rolü var” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın