TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Başkan Gökçek'ten Mimarlar Odası Başkanına yanıtı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Bulvarı'nın kapatılmasını protesto edenler arasında büyükşehir personelinin de olduğunu iddia eden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a Twitter üzerinden cevap verdi.
Başkan Gökçek'ten Mimarlar Odası Başkanına  yanıtı
Ali Sürüm - ANKARA / İHA - Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Ankara Bulvarı'nın kapatılmasını protesto edenler arasında büyükşehir personelinin de olduğunu iddia eden Mimarlar Odası Şube Başkanı Candan’a Twitter hesabı üzerinden cevap verdi. Başkan Gökçek, “Tezcan Candan'dan müthiş bir tespit; belediye çalışanlarından bazıları Mimarlar Odası’nı protesto etmiş. Sabah akşam eylem yapın, size hak. Ama mağdur olan Ankaralı sizi protesto ederse, yarın mahkemeye sunulacakmış. İnanın çok korktular” açıklamasını yaptı.

Eyleme katılanların büyükşehir personeli olup olmakları hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadığını belirten Başkan Gökçek, “Gerçekten belediyede çalışıp çalışmadıklarını bilmiyorum. Yarın sorup öğreneceğim. Ancak size soruyorum. Protesto hakkı sizin tekelinizde mi?” dedi.

Tezcan Candan’a “Tezcan, sen memursun ve işçiler gibi her önüne gelen protestoya katılamazsın. Önce bunların hesabını ver” diyen Gökçek, Candan’ın katıldığı eylemlerde çekilmiş fotoğraflarını paylaştı. Başkan Gökçek’in Tezcan Candan hakkındaki twitleri şöyle:

“Tezcan Candan'dan müthiş bir tespit. Belediye çalışanlarından bazıları Mimarlar Odası’nı protesto etmiş. Sabah akşam eylem yapın, size hak. Ama mağdur olan Ankaralı sizi protesto ederse yarın mahkemeye sunulacakmış... İnanın çok korktular. Gerçekten Belediye’de çalışıp çalışmadıklarını bilmiyorum. Yarın sorup öğreneceğim. Ancak size soruyorum. Protesto hakkı sizin tekelinizde mi? Tezcan, sen memursun ve işçiler gibi her önüne gelen protestoya katılamazsın. Önce bunların hesabını ver. Devam edeyim mi? Tezcan sen Belediye'de mi çalışıyorsun, yoksa eylemleri mi takip ediyorsun?
Tezcan sana soru? Sen eylemkolik misin? Kadın, hayatını eylemlerde geçiriyor. Kalkmış, bizim işçiden hesap soracakmış. Hadi oradan kadrolu eylemci. Türkiye, bu kadının ana görevinin sadece ve sadece eylem olduğunu anladınız mı? Diyeceksiniz ki, bu kadar fotoğrafı niye twitliyorsun? İstiyorum ki bu kadının profesyonel eylemci olduğu bilinsin.
Mimarlar Odası’nın niyetinin ne olduğunu, sanırım ne olduğunu bu fotolardan sonra daha iyi anlamışsınızdır. Bu arada tutturmuşlar, bizi hedef gösteriyorsun diye. Yahu siz her gün beni suçluyorsunuz. Biz şikayet ediyor muyuz?
Bu millete sizin gerçek yüzünüzü göstermek ne zamandan beri sizi hedef yapmak oldu. Siz iftira atacaksınız, biz sizin gerçek yüzünüzü göstermeyeceğiz. Yok böyle yağ gibi suyun üstüne çıkmak. Biz bir kamu yöneticisi olarak millete nasıl hesap veriyorsak, siz de kamu niteliğinde bir oda olarak millete yaptığınız yanlış uygulamaların hesabını vereceksiniz. Ama sadece demokratik yolla.

Bakın, şoförlerin kurduğu kaç oda sizi protesto etti. Taşkınlık var mıydı? Kesinlikle hayır. Örnek alın şoförleri. Bugün saat 15.00'da Trafik Radyo'ya çıkacakmışsınız. 'Radyodan Gökçek cevap hakkı isterse veririz' deyince Tezcan Karakuş, stüdyoyu terk edeceğini söylemişsin. Öyle kaçmak yok. Tek kelime sataşırsanız radyoya telefonla girer ve Allah'ın izniyle sizi kamuoyunun yüzüne bakamaz hale getiririm. Demedi demeyin.
Yorum Yazın