TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Başkan Kızılboğa: Bingöl kara teslim oldu

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, il ve ilçe belediyeleri ile özel idare ekiplerinin karla mücadelede yetersiz kaldığını söyledi.
Başkan Kızılboğa: Bingöl kara teslim oldu
Bingöl’de kalınlığı yaklaşık 50 santimetreye ulaşan kar, hayatı durma noktasına getirdi.

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, meteorolojinin verilerini belediyelerin, karayolları ve il özel idaresinin yeterince ciddiye almadığına dikkat çekerek, “İl ve ilçelerimizde karla mücadelede yetersiz kalındı. Bingöl’ün çevre illerle bağlantısı kesildi. Yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Kent merkezinde araçla gitmeyi bırakın yürümek imkansız hale geldi. Yetkililer, tedbirli olun uyarısı yapılırken tuzlama yapmalıydı. Ekipler hazır olmalıydı. Ama kar yağışı başladıktan sonra sahaya çıkmayı tercih ettikleri için çalışmalar yetersiz kaldı. Halkımız mağdur oldu. İlçelerimizle köylerimizle bağlantı, yok hastası olanlar da mağdur oldu” dedi.

Karla mücadelede tuzlamanın önemine değinen Başkan Kızılboğa, “Kar yağışı başladıktan hemen sonra tuzlama yapılırsa yollar temiz kalacaktır. Bunun bir çok örneği var. Ama ekipler nedense kar zemini kapladıktan sonra tuzlama yapmayı akıl etti. Haliyle bu da boşuna verilen bir emek oldu. Allah milletimize bu yöneticiler varken yardım etsin. Saatler öncesinden aldıkları bilgiyi dahi kullanamıyorlar” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın