TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Başkan Kocamaz'dan koca yürekli Seçkin'e bisiklet

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 8 yıldır MS hastası olan ve 2 yıldır yatalak duruma gelen annesine bakan Seçkin Gönül’e bisiklet hediye etti.
Başkan Kocamaz'dan koca yürekli Seçkin'e bisiklet
İHA - Annesinin durumu nedeniyle oyun zamanını annesine bakmakla geçiren Seçkin’in yüzü, Başkan Kocamaz’ın hediye ettiği bisiklet ile güldü.

Mersin’in Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi’nde ablasının evinde kalan ve MS hastası olması dolayısıyla yatağa mahkum olan 44 yaşındaki İsmihan Gönül’ün bakımevine yerleştirilmesinin ardından 2 yıldır annesine bakan oğlu Seçkin Gönül, amcasıyla birlikte yaşamaya başladı.

Annesinin daha sağlıklı ve uygun bir ortamda bakımının yapılacak olmasından mutluluk duyan Seçkin’in yüzü, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın hediyeleriyle bir kez daha güldü. Başkan Kocamaz, özellikle son iki yıldır arkadaşları gibi vaktini oyun ve eğlenceye ayıramayan Seçkin’e bir bisiklet hediye etti. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ailelere yardım amacıyla kurduğu dosteli market gibi birçok konuda hizmet veren 'Mersin Kart' da bugüne kadar ilk kez bir bisiklet sahibi olan Seçkin’e hediye edildi.

"Bugüne kadar hiç bisikletim olmamıştı"
Daha 12 yaşında babasının cezaevinde olması ve annesinin de yatağa mahkum olması nedeniyle büyük zorluklar yaşayan Seçkin, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın hediyeleri ile annesinin bakımevine alınmasının ardından bir kez daha mutlu olduğunu ifade etti. Seçkin, “Annem yatağa mahkum olduğu için ona ben bakıyordum. Şimdi annem bakımevine götürüldü ve daha sağlıklı bir ortamda tedavi görecek. Başkanımız Burhanettin Kocamaz da bizim durumumuzu öğrenmiş ve bana bisiklet hediye etmiş. Bugüne kadar hiç bisikletim olmamıştı. Bundan sonra ben de arkadaşlarım gibi bisiklete binip oyun oynayabileceğim için çok mutluyum. Başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi.

"Seçkin'in davranışı gurur verici bir olay"
Gönül ailesinin durumunu haberlerden öğrendiğini ve Seçkin’i onurlu hareketinden dolayı ödüllendirmek için bisiklet ve 'Mersin Kart' hediye ettiğini ifade eden Kocamaz ise "Seçkin ve annesinin içinde bulunduğu durumu haberlerden öğrendik. Gerçekten o küçücük yaşına rağmen çoğu büyük insanın bile yapamayacağı fedakarlıkla annesine bakan ve kendi çocukluğunu annesinin iyiliği için gözü kapalı feda eden bir çocuk bir anne-baba için de en büyük mutluluk kaynağıdır. Günümüzde hayat şartları yeterince zor. Üstüne bir de bunun gibi çeşitli sorunlar eklenince bu problemlerle başa çıkabilmek de oldukça zor hale geliyor. Seçkin’in yaptığı, bütün zorluklara göğüs gererek hem de bu yaşta mücadele etmek takdire şayan bir hareket. Anne ve babasının durumuna üzülmemek elde değil. Ancak Seçkin’in davranışı da milletimiz adına gurur verici bir olay. 'Cennet annelerin ayakları altındadır' diyen sevgili Peygamberimizin öğüdünü böylesine sahiplenmiş bir evladımıza sahip çıkabilmek de bizim görevimiz. O yüzden hem bir bisiklet hediye ederek bugüne kadar çocukluğunu doyasıya yaşayamamış Seçkin’i mutlu etmek istedik, hem de belediyemizin dar gelirli ailelere yardım hizmetini bünyesinde bulunduran Mersin Kart vererek bundan sonraki bir takım ihtiyaçlarının dosteli marketten karşılanması için gerekeni yaptık. Seçkin’in annesi artık daha iyi bir ortamda daha uygun şartlarda yaşayacak. Seçkin de ihtiyaçlarını belediyemiz aracılığı ile karşılayacak ve bisikletine binerek arkadaşları ile oyunlar oynayacak. Seçkin bu davranışı ile çok daha fazlasını hak ediyor ve biz de bundan sonra Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaparak desteğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
Yorum Yazın