TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Başkan Topbaş’tan önemli müjdeler

Şile’de tolu açılış ve temel atma törenine katılan Başkan Kadir Topbaş, köylerdeki doğal ürünlerin değerlendirilmesinden, eski yapıların ihya edilmesine ve modern köy evlerine kadar birçok projenin müjdesini verdi.
Başkan Topbaş’tan önemli müjdeler
İHA - Şile’ye yapılan yatırım ve hizmetlerin temel atma ve toplu açılış töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla Şile Belediyesi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Soğuk havaya rağmen coşkulu vatandaşların meydanı doldurduğu törende Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, İstanbul Milletvekili Bilal Macit ve İBB Bürokratları da yer aldı.

ŞİLE’YE 1 MİLYARLIK YATIRIM
Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şile’ye 10 yılda 750 milyon liralık yatırım yaptıklarını, bugünkü açılış ve temel atmaların toplam maliyetin de 180 milyon lirayı bulduğunu belirterek, ilçeye yol, su, doğalgaz, ileri biyolojik arıtma, park ve spor alanları inşa ettiklerini söyledi.

“Şile Yolu’nu nasıl yaptığımızı, bu yol üzerindeki kavşak ve altgeçitleri görüyorsunuz. Şile’ye yaptığımız yatırımlar saymakla bitmez” diyen Başkan Kadir Topbaş, yerel yönetimler şehirlerin istikrarı, ülkelerin geleceği, ekonomik kalkınması ve istihdam için çok önemlidir. Yerel yönetimler olmasaydı Şile’nin köylerine kadar su, doğalgaz, altyapı, sıcak asfalt, spor ve park alanları ile fırın ve çeşmeler gelir miydi? Geçmişte İstanbul ve Şile’nin birçok medeni ihtiyaçtan yoksundu. Özellikle yerel yönetimlerde bizim elimize su dökecek yok. Bu kadar iddialı konuşuyoruz. Şile’de bütün altyapıyı yeniledik, köylere kadar su ve doğalgaz götürdük. Şile’de yaşayanlar çamurlu su kullanıyordu. Pisli sular açıktan akıyordu. Derin deşarj hattı ve kolektörler yaptık ve hepsini topladık” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL ŞİLE’NİN DOĞAL ÜRÜNLERİNİ TANIYACAK
Köy tarımının ve doğal ürünlerinin desteklenmesi konusunda bir çalışmaları olduğunu, bu kapsamda köy ürünleri satış merkezleri projesini başlatacaklarını aktaran Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Köylerde üretilen ürünler İstanbullularla buluşacak. Köylülerimiz ürünlerini paraya dönüştürülmüş olacak. Şile’nin merkezindeki bir tarihi değirmeni de İBB olarak aslına uygun şekilde ihya edeceğiz. Taş fırın yaparak doğal un, ekmek üretelim. İstanbullu akın akın gelsin, süt, yumurta, peynir, yoğurt gibi doğal ürünlerle kahvaltı yapsın ve alışveriş yapsınlar. Şile’de böyle güzel bir hizmet alanı oluşturalım istiyoruz.”

ESKİ YAPILARA İBB’DEN PROJE DESTEĞİ
Şile’nin köylerinde olduğu gibi İstanbul’un birçok köyünde eski yapılar olduğunu ve buraların tescilli yapılar olması nedeniyle çivi çakmanın yasak olduğunu hatırlatan Başkan Topbaş, “İBB olarak 10 ile 20 bin lira değerindeki proje desteğini biz vereceğiz. Burada Şile Belediye Başkanımız kredi bulma işini takip edecek. Kültürler değerlerimizin eski köy evlerini yaşatacağız” dedi.

Şile’nin otoban üzerinde olduğunu ve yapılan 3. Köprünün de yakından geçeceğini hatırlatan Topbaş, otobandan Ağva’ya 20 dakikada, havalimanına 2 saatte gidilebileceğini dile getirerek, ilçeye otoban üzerinde modern bir otobüs terminali yapacaklarını da müjdeledi. İlçeye yeni katlı otoparklar yapacaklarını, Şile sahilinde de bir dolgu ve rekreasyon alanı ile mükemmel bir kıyı düzenlemesi yapacaklarını anlatan Topbaş, Şile’ye beyaz renkte çok kaliteli otobüsler getirdiklerini ve bu otobüslerin zorlandığı bazı yolları da genişleteceklerini dile getirdi.

HER İLÇEYE ‘KREŞ’ HER KÖYE ‘KÖY EVİ’
Alemdağ’a uzanan metronun da Şile’yi İstanbul’a daha da yaklaştıracağına dikkat çeken Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ayrıca köylerimize düğün, kına ve kermes gibi buluşma noktası olacak köy evleri yapacağız. Ayrıca İstanbul’un her noktasında olduğu gibi Şile’de de spor salonları yapıyoruz, camilerimizin yapım ve tamiratlarına destek veriyoruz. Öte yandan, İstanbul’daki bütün ilçelerde en az üç tane, nüfusuna göre 5-6 10 da olabilir. İlçe belediye başkanları arsalarını temin edecek. Yarınlarımız olan çocuklarımız için kreşler hazırlayacağız. Ayrıca doğuştan işitme engelli çocuklar için Kadın ve Aile Bakanlığımız ile birlikte İstanbul’un değişik noktalarında rehabilitasyon ve eğitim merkezleri yapacağız.”

İSTANBUL’DAKİ SOKAK HAYVANI SORUNU KÖKTEN ÇÖZÜLÜYOR
Şile, Sarıyer, Beykoz ve Çatalca’nın en büyük dertlerinden birisi sokak hayvanları olduğunu bildiğini ve güneydeki ilçelerin topladıkları hayvanları buralara bıraktığını hatırlatan Topbaş, “Hayvanlardan sokakta yürümek bile mümkün değil. Sarıyer’de 700 bin metrekarelik bir alanda 20 bin hayvanlık bir barınak yaptık. Şu anda bitmek üzere. Her türlü operasyon yapacağımız bir merkez oldu. Pendik’te de 600 bin metrekarelik bir alanda 15 bin hayvanlık bir barınak daha yapacağız. Yer tedarikini yaptık. Bu işleri ilçe belediyelerinden alıyoruz. Bu hayvanların doğal ortamlarında yaşamlarını sağlayacak tesisler oluşturuyoruz. Çünkü o hayvanlar hayat zincirinin bir parçası, bizim canlı olarak ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

KADİR TOPBAŞ SIRRINI VATANDAŞLAR İLE PAYLAŞTI
Konuşmasının ardından Kadir Topbaş’a yöresel ürünler hediye edildi. Kendisine ikram edilen köy ekmeğini eline alan Kadir Topbaş, poşetini ise cebinden çıkardığı çakısı ile kesti. Tam buğday ve ekşi maya ile yapılan ekmek haricinde ekmek yemediğini ifade eden Kadir Topbaş, vatandaşlara da bunu tavsiye etti. Verilen çiçeği alan Kadir Topbaş, ‘Bu da eve geç gidince lazım oluyor’ diyerek espri yaptı.

AÇILIŞI YAPILAN YATIRIMLAR
Kömürcüoda Geri Kazanım Tesisi Avrupa’nın en büyük dönüşüm tesisi ve maliyeti 140 milyon lira. Şile Katı Atık Aktarma İstasyonu maliyeti 4 milyon 261 bin lira. Çöp kamyonlarının yükleri tırlara aktarılacak. Trafiğe olumlu katkı sağlanacak. Ağva Meydanı çevre düzenlemesi maliyeti 5 milyon lira. 13 bin 409 metrekarelik alanı düzenlendi. Vadi İçi Parkı, Bayrak Parkı ve Liman Parkı. 3 prestij cadde düzenlemesi, toplam maliyeti 3 milyon lira. Ağva Caddesi düzenlemesi, Ihlamur Caddesi düzenlemesi ve Ayazma Caddesi düzenlemesi. Köylere fırın ve çeşme yatırımları maliyeti 4 milyon 194 bin lira. 31 adet köy fırını, 100 köy çeşmesi.

TEMELİ ATILAN YATIRIMLAR
Kültür merkezi ve nikah sarayı maliyeti 17 milyon 700 bin lira. 436 kişilik tiyatro salonu, sinema salonu, nikah salonu ve otopark bulunuyor. Şile ilçesi köy fırınları 50 adet fırın ve Şile Spor Merkezi.
Yorum Yazın