TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Başken'te, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Anıtkabir'de yaşandı.

Başkent’te, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Anıtkabir’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle beraber coşkuyla kutlandı.
Başken'te, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Anıtkabir'de yaşandı.
ANKARA / İHA - Başkent, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerle adeta bayram yerine döndü. Türkiye’nin 81 ilinden gelen, kadın-erkek, yaşlı-genç binlerce insan Anıtkabir’e akın etti.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmanın ardından, Gülsüm Onay’ın piyano resitali ile programa devam edildi. Anıtkabir’i tıka basa dolduran insanlar, söylenen türkü ve marşlara, ellerindeki bayrakları sallayarak ve telefonlarının ışıklarını yakarak eşlik etti. Alanı dolduran insanların, aynı anda telefon ışıklarını açması, renkli dakikaların yaşanmasını sağladı.

Program kapsamında gerçekleştirilen, TSK Armoni Mızıkası ile Atatürk Gençliği Korosu’ndan, Atatürk’ün sevdiği Türküler ve Bando Konseri ve Hakan Aysev, Feyal Türkoğlu’nun türküleriyle, programa katılanlar duygusal anlar yaşadı. Programın devamında gökyüzüne bırakılan binlerce balon, Anıtkabir’i dolduran insanlara unutulmaz anlar yaşattı. Vatandaşlar, telefonlarına sarılarak bu tarihi anları ölümsüzleştirmek için birbiriyle yarıştı.

KUTLAMALARA KILIÇDAROĞLU SÜRPRİZİ
Programın ortalarına doğru Anıtkabir’e ziyarete gelen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na halkın ilgisi büyük oldu. Bayram dolayısıyla duyduğu mutluluğu dile getiren Kılıçdaroğlu, kısa süreli ziyaretinin ardından Anıtkabir’den ayrıldı.
Yorum Yazın