TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Batıya medeniyeti biz öğrettik

Sancaktepe Belediyesi tarafından Sancaktepe Emek Mahallesi’nde yapılan Sosyal Yaşam Alanı’nı düzenlenen törenle açıldı.
Batıya medeniyeti biz öğrettik
İHA - Açılış öncesi konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, bugüne kadar yapılan yatırımların bundan sonrada yapılacak olan hizmetlerin başlangıcı olduğunu belirterek, “Medeniyeti batıya biz öğrettik ama bugün karşımıza çıkmışlar biz medeniyiz diye yaşıyorlar, onlara bu hamamları anlatmak lazım” dedi.

Sancaktepe Belediyesi tarafından Sancaktepe Emek Mahallesi’nde yapılan ve içerisinde 2 sauna, 2 havuz, 2 hamam, kreş ve restoran bulunan Sosyal Yaşam Alanı düzenlenen törenle açıldı. Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreni öncesi bir konuşma yapan Başkan Erdem, yapılan tüm projeleri Sancaktepe’de yaşayanlara armağan ettiğini belirtti.
Başkan Erdem, “Bu tür mekanları, halk olarak sizler daha güzelini hak ediyorsunuz. Bugüne kadar yapılan yatırımlar bundan sonra yapılacak hizmetlerin bir başlangıcı ve müjdeleyicisidir. Onun için buradaki 5 yıldızlı eser başta Emek Mahallesi olmak üzere Sarıgazi bölgesi ve Sancaktepe halkına güzel hizmetlere vesile olsun. Burada bir medeniyet çizgisi ve o medeniyetin izi var. Daha dün batılılar af edersiniz, banyo yapmasını bilmezken, elini, yüzüne yıkamasını bilmezken biz inancımızdan almış olduğumuz yüksek değerlerle temizliği batıya biz götürdük. Medeniyeti batıya biz öğrettik ama bugün karşımıza çıkmışlar biz medeniyiz diye yaşıyorlar. Onlara bu hamamları anlatmak lazım, asılar öncede benim ecdadım temizdi. Onun içinde diyoruz ki, biz millet olarak Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Çünkü medeniyetlerin beşiği İstanbul’da yaşarken bir Osmanlı medeniyeti eserini burada inşa etmek, Allah bize bunu da nasip eylemiş oldu. Bu eserler zincir halkası gibi birbirini takip edecek. Gelişimi takip edin sloganı çerçevesinde 3-5 yıl içerisinde Sancaktepe Anadolu yakasını merkezi olacak. Emek Mahallemizinde metro istasyonu olacak” dedi.

Konuşmasının ardından Bakan İdris Güllüce, Başkan İsmail Erdem ve beraberindekiler kurdele keserek Emek Mahallesi Sosyal Yaşam Alanı’nın açılışını yaptı. Ardından Bakan Güllüce, Başkan Erdem ve beraberindekilerle Sosyal Yaşam Alanı’nı gezdi.
Yorum Yazın