TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Bayburt’ta tarhun yetiştiriciliğini güçlendirme çalışmaları

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Betül Gıdık, "Bayburt Tarhunu" isimli konferansta geleneksel yetiştiricilikten bilime, üreticilerle iş birliğinden alternatif pazar alanlarına kadar birçok önemli konu başlığını katılımcılara anlattı. Konferans sonunda, üreticilerle daha fazla bir araya gelme ve etkileşim ağlarını genişletme üzerine fikir birliğine varıldı.
Bayburt’ta tarhun yetiştiriciliğini güçlendirme çalışmaları
Gökhan Budak Konferans Salonunda gerçekleşen konferans için kürsüye davet edilen Dr. Öğr. Üyesi Gıdık, konuşmasına Bayburt tarhununun sürdürülebilir kalkınma ve çevre açısından önemi ve işlevlerinden söz ederek başladı. Uzun yıllara dayanan bilimsel çalışmalarının sonuçlarını paylaşan Gıdık, "Geleneksel üretime katkı sunmaya yönelik olarak elde ettiğimiz bulgular ve sonuçlar, şehrimiz için umut vadeden bir geleceği öngörmemize katkı sunuyor. Bu umudu gerçeğe dönüştürmek için müşterek yol haritası belirlemek ve üretimin çehresini yeniden planlamak gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Sözlerinin devamında Bayburt tarhununun kullanım alanlarına değinerek daha yaygın yetiştirilmesi gerektiğini ve bunun için de çalışmaların artırılması gerektiğinden bahseden Gıdık, yetiştiricilik konusunda daha geniş kapsamlı çalışmalarla daha iyi sonuç elde edebileceklerini kaydetti. Üreticilerin sorularını da yanıtlayan Gıdık, üreticilerden gelen daha sık bir araya gelme talebine üniversite olarak her zaman duyarlı olduklarını söyledi.
Konferans, Rektör Türkmen tarafından Gıdık’a teşekkür belgesi takdim edilmesiyle son buldu.