TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Bayram öncesi yola çıkacak sürücülere hayati uyarı

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Ramazan Bayramında sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.
Bayram öncesi yola çıkacak sürücülere hayati uyarı
Sultan Gedik - İZMİR / İHA - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, şehir içi ve şehirler arası trafiğin bayram dolayısıyla yoğunluk kazanacağına dikkat çeken bir açıklama yayımladı.

Anık, özellikle sürücülerin tatilin ilk ve son günlerinde dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, "Trafik seyrinin arttığı tatilin ilk ve son günlerinde sürücülerimizden kurallara uymakta gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz" diye konuştu. Geçen yıl Ramazan Bayramında resmi rakamlara göre 92 kişinin öldüğünü, 657 kişinin yaralandığının altını çizen Celil Anık, "Özelikle yorgun ve kurallara uymadan araç kullanımının telafisi yok. Bu nedenle özellikle şehirler arası yollarda araç kullanırken kurallara ve trafik işareti ile işaretçilerine uymak büyük önem taşıyor" dedi.

YOLA NE ZAMAN ÇIKMALI?
Celil Anık, seyahate çıkmadan önce araçların bakımlarını unutmamak gerektiğini belirtti. Bayram tatili için yola sabah erken saatlerde ya da yakın yerler için akşamüstü çıkmak gerektiğini kaydeden Anık, her iki saatte bir mola vermek gerektiğini bildirdi. Direksiyon başında cep telefonu ile konuşulmaması gerektiğine değinen Celil Anık, "Gece yolculuk edecek sürücülerden araçların aydınlatma sistemini iyi şekilde kontrol edilmesi, gece yolculuklarındaki görüş olumsuzluklarından en az seviyede etkilenmek için camların temizliğine daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.
Yorum Yazın