TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Bekir Bozdağ'a hemşehrilerinden tam destek

AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için ismi dillendirilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a memleketi Yozgat’tan destek geldi.
Bekir Bozdağ'a hemşehrilerinden tam destek
Salih Berktaş - Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelen Yozgat’ta bulunan sivil toplum kuruluş temsilcileri, bir basın açıklaması yaparak AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için ismi geçen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı desteklediklerini ve başbakan olarak görmek istediklerini bildirdi.

Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri adına açıklama yapan Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Yozgatlı olarak sayın Bekir Bozdağ’ı başbakan olarak görmek istediklerini belirterek, “Mesele Yozgat meselesidir. 22 Mayıs’ta iktidar partisi yeni bir kongreye gidiyor. Yozgat Milletvekili ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ismi de gündeme gelmiştir. Sadece yerel basında değil, yabancı basında da ismi sıklıkla geçmekte ve en güçlü başbakan adayı olarak anılmaktadır” dedi.

Yozgat’ın siyasi tarihi açısından bakıldığında böyle bir durumla ilk defa karşı karşıya gelindiğini ifade eden Özışık, “Bizler burada particilik, ben sen kavgası yada başka notalara çekerek tartışmak yerine, Yozgatlı olduğu için Bekir Bozdağ’ı başbakan olarak görmek istiyoruz” diye konuştu.

Yozgat’ın deprem olduğunda bile Van’dan daha fazla göç veren bir il olduğunu hatırlatın Özışık, “İlimizin sosyo ekonomik gelişmişlik düzeyi malumdur. Küskünlükleri, kırgınlıkları, kavgaları bir kenara bırakarak burada bulunan bütün arkadaşlarımızın farklı siyasi tercihleri olabilir ama bu konuda birlikte hareket etmek zorundayız. Yozgatlı olmak kaderimiz, ama başbakanın seçilmesi bir tercihtir.” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın