TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Belçika Parlamentosu Milletvekili Mahinur Özdemir'in açıklaması

Belçika Parlamentosu Milletvekili ve Sosyolog Mahinur Özdemir, “Avrupa’da radikalizmin Türkler arasında büyümemesinin sebebini Türk toplumunun birlik ve beraberlik içerisinde büyümesine bağlıyorum” dedi.
Belçika Parlamentosu Milletvekili Mahinur Özdemir'in açıklaması
Fatma Güler - İSTANBUL / İHA - Ümraniye Belediyesi tarafından hayata geçirilen Akademi Nisa’nın eğitim programı, Belçika Parlamentosu Milletvekili ve Sosyolog Mahinür Özdemir’in katılımıyla bugün de devam etti.

Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam eden programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın eşi Saliha Can’ın yanı sıra çok sayıda kadın davetli katıldı.

Avrupa’da Müslüman kadın portresinin işlendiği programda konuşan Belçika Parlamentosu Milletvekili Mahinur Özdemir, “Avrupa’da radikalizmin Türkler arasında büyümemesinin sebebini Türk toplumunun birlik ve beraberlik içerisinde büyümesine bağlıyorum. Allah’a şükür Belçika’da IŞİD’e katılan çok çok az Türk toplumundan bahsediyorum. Öteki anlamda Diyanet gibi organizasyonların, yani bir fetva mertebemiz var, dini bir kurumumuz var dayanabileceğimiz. Dolayısı ile bizi koruyan bunlar” şeklinde konuştu.

Belçika’da başörtüsü tartışmalarının 1990'lı yıllarda başladığını ifade eden Özdemir, 11 Eylül saldırıları ile birlikte Müslümanların daha fazla sorun yaşamaya başladığını ve İslamafobi'nin arttığını söyledi. Avrupa’da ortaya çıkan önyargıları kırmakta zorlandıklarını dile getiren Özdemir, “Avrupa’da Müslüman kadını desteklememiz gerekirken, önce kendi toplumumuzdan destek beklememiz lazım. Yani sen kendi toplumundan destek beklemiyorsun, bunun haricinde sırf senin kılık kıyafetine odaklananlar var, senin kılık kıyafetinden dolayı eleştirenler var. Öte yandan seni kendi toplumun desteklemiyorsa seni kim destekleyecek” diye konuştu.

İslamafobi ile mücadele etmenin çok zor olduğunu ancak önyargılarla mücadele etmenin daha da zor olduğunu vurgulayan Özdemir, “Aslında yapmamız gereken çok çok şey var. İlk olarak birbirimizi desteklemek gerekir. Ben hem başörtülüyüm hem de kadın haklarını savunuyorum. Asıl feminist benim, çünkü ben bütün kadınları savunuyorum. Oldukları gibi, özgürlüklerini elde etmesi için. Asıl feminist benim yani sen değilsin. Sen ki, sadece beni iğne topuğa mahkum eden sen değilsin yani feminist. Asıl feminist benim, ben bütün kadınları temsil etmek istiyorum çünkü” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın