TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Belediye Başkanı o 'babayiğitleri' buldu

Afyonkarahisar’da bulunan tarihi Karahisar Kalesi’ne asansör yapılması için, ‘Kaleye asansör yapacak babayiğit bir firma aranıyor’ başlığıyla ilan verdiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ilana çok sayıda olumlu geri dönüşün olduğunu kaydetti.
Belediye Başkanı o 'babayiğitleri' buldu
İHA - 226 metre yüksekte bulunan ve yaklaşık 600 basamaklı merdivenle çıkılabilen tarihi kaleye asansör yapılması için Afyonkarahisar Belediyesi dün ulusal gazetelere ilan vermişti. İlanın ardından kentte yaşayan vatandaşlar da asansör fikrini desteklerken, kalenin daha iyi tanıtılıp turizme kazandırılması için asansörün şart olduğunu söyledi.

Asansör ilanıyla ilgili bilgi veren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2010 yılından bu yana kaleye asansör yapmak istediklerini ve bunun için dünyaca ünlü birkaç firmayla görüştüklerini ancak söz konusu firmalardan olumlu ya da olumsuz herhangi bir dönüşün olmadığını ifade etti. Çareye gazetelere ilan vermekte bulduklarını dile getiren Başkan Çoban, “Kentimizin simgesi olan kaleye ulaşılabilirliği sağlanması noktasında çalışmalara başladık. Burası doğal ve arkeolojik sit alanı. Bunu Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne bildirdik. Onlar da gelip gerekli araştırmayı yaptı ve bizlere, ’Buraya teleferik değil, asansör olabilir’ dediler. Biz de bunun üzerine çalışmalara başladık. Aralarında Finlandiyalı dünyaca ünlü bir asansör firmasının da olduğu çeşitli firmalarla görüştük ama geri dönüş olmadı. Bunun üzerine, ’Belki bu işe kafa yoracak mimarlar, mühendisler vardır’ diye böyle bir proje için çağrıda bulunduk. Beklediğimizden daha fazla bir ilgi var. Buraya muhtemelen raylar üzerinde halatla çalışan bir sistem yapılabileceği şeklinde çeşitli mühendisler ve Türkiye’nin gözde üniversitelerden dönüşler oldu. İnşallah kendileriyle mevsim şartları oluşur oluşmaz bir proje hazırlayacağız” dedi.
Yorum Yazın