TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Belediye eşbaşkanları maaşı paylaşıyor

Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir, aldığı maaşı Eşbaşkan Gülisan Akel ile paylaşıyor.
Belediye eşbaşkanları maaşı paylaşıyor
BATMAN / İHA - Batman Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ile Gülistan Akel, eşbaşkanlık sisteminin yasallaşmaması üzerine alınan başkanlık maaşını ikiye bölüp paylaşıyor.

BİR MAAŞ İKİ BAŞKAN
Belediyede resmi olarak eşbaşkanlık sisteminin geçerli olmadığını mazbata da sadece bir başkanın isminin yazıldığını belirten Eşbaşkan Akel, "Daha önce Başkan Yardımcılığı kadrosundan maaş alabiliyordum ama şimdi Eşbaşkan kadrosu yok, bu nedenle maaş alamıyorum. Yasal düzenleme yapılana dek, Sabri başkanla maaşımızı ikiye bölüyoruz" dedi. Öğretmen olan eşinin tek maaşıyla geçinmenin zor olduğunu aktaran Akel, "Belediye Başkanlık maaşını ikiye bölüp paylaşıyoruz, belki bu konuda Eşbaşkan Özdemir’e yük oluyorum ama o da sağolsun anlayışla karşılıyor. Üstlendiğimiz görev gibi, görevimizde bir dağılım yok ama paylaşım var. Maaşı ve görevi de paylaşıyoruz" diye konuştu.

"MAAŞIMI PAYLAŞMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM"
Belediye Eşbaşkanı Özdemir de, eşbaşkanlık sisteminin Diyarbakır 1. İdare Mahkemesi’nden dönmesine bir anlam veremediğini kaydederek, TBMM’de bu konuyla ilgili yeni yasal düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çekti. Özdemir, maaşını Akel’le paylaşmaktan mutlu olduğunu ve insanların paylaşımcı olması gerektiğini sözlerine ekledi.
Yorum Yazın