TİC Holding Header
  • USD 32.335
  • EUR 35.193
  • Altın 2240.142
  • BIST 100 8792.15
  • Genel

Bilecik’te acemi erler yemin etti

Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanlığında acemi eğitimlerini tamamlayan 1999/2 tertip bin 920 erler için yemin töreni düzenlendi.
Bilecik’te acemi erler yemin etti
İHA - Yaş kütüğüne dönem plaketinin çakılmasıyla başlayan törende, birliğe ilk katılan, en uzak ilden gelen ve konuşma yapan erler ile geçmişte askerliğini 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanlığında yapan ve oğulları aynı yerde vatani görevine devam edenler de hediyelerini protokolün elinden aldı.
Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil, acemi erlerin yemin etmesiyle devam eden törende yaptığı konuşmada, yaptıkları andın vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamına geldiğini vurgulayarak, dürüstlüğün emirlere mutlak itaatin ifadesi olduğunu söyledi.
Temel askerlik eğitiminin yanında Atatürkçü düşünce sistemi ışığında aklı ve bilimi rehber edinen, gönlü vatan ve millet sevgisiyle dolu vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır prensibi ile yerine getiren birer asker olarak yetiştirilmelerinin hedeflendiğini ifade eden Korgeneral Çitil, “Askerlik eğitimini, hürriyet ve bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün, laik demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin inançlı, kararlı bir savunucusu ve her an göreve hazır bir kanun ordusu olan Jandarma Genel Komutanlığında yapmış olmanızdan gurur duyduğunuzdan eminim. Artık siz de jandarma teşkilatının birer ferdisiniz. Kanun ve nizam ile hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve andınıza sadık kalacağınızdan şüphem yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek, bayrağımız, kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.
Tören, Kastamonu Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı tatbikat timi ile motorize ekibinin gösteri sunumuyla devam ederken, Tatbikat Timi gösterisinin ardından Vali Bilal Şentürk’e Türk Bayrağı verdi.
Vali Şentürk’ün yanı sıra Belediye Başkanı Semih Şahin, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Göktaş, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, askeri erkan ile askerleri aileleri katıldığı tören, resmi geçit töreniyle sona erdi.
Yorum Yazın