TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Bilecik'te uyuşturucu ile mücadele toplantısı

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına başkanlık yaptı.
Bilecik'te uyuşturucu ile mücadele toplantısı
İHA - Vali Büyükakın, İl Özel İdaresi Meclis Salonundaki toplantıda, bağımlılıkla mücadelenin Bilecik'te ve ülkede büyük bir titizlikle devam ettiğini ifade ederek, "Kararlılıkla, vazgeçmeden, bıkmadan, usanmadan mücadelemiz sürecek. Taviz vermek yok. Hep birlikte mücadele edeceğiz, hep birlikte kazanacağız." dedi.

“Ülkemizin sağlıklı fikirlere, sağlıklı bedenlere ihtiyacı var” 

Bağımlılıkla mücadelede yeni fikirler ve projelerin hayata geçirilmesine her kesimin katılması gerektiğini dile getiren Vali Büyükakın, "Uyuşturucu ve tüm bağımlılıklarla mücadelede kararlı bir şekilde hareket etmek zorundayız. Bu tek başına valinin, emniyet müdürünün, savcının, doktorun yada ailenin yapabileceği, başarabileceği bir durum değil. Bu toplumsal bir mesele ve tüm toplum kesimlerinin içerisinde olduğu bir çalışma ile mücadele edilebilir. Bizler geleceğimiz için bu konuda mücadele etmek durumundayız. Ülkemizin sağlıklı fikirlere, sağlıklı bedenlere ihtiyacı var. Bu konuyu sadece emniyet ve güvenlik birimlerine havale edemeyiz. Bu konuda çok kararlıyız. Tüm Bilecikliler ile bu konuda mücadele edecek ve kazanan biz olacağız.” ifadelerine yer verdi.

Uyuşturucu ile mücadelede 2018-2023 uyuşturucu ile mücadele strateji planı, 2018-2023 yılı uyuşturucu ile ulusal eylem planı ve 2019 yılı yerel eylem planı ana başlıkları ile ülkede eş zamanlı olarak düzenlenen toplantıda bağımlılıkla ilgili mücadele kapsamında il genelinde yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Uyuşturucu, alkol, tütün, teknoloji bağımlılıkları ile toplu olarak mücadele edildiği bilgisinin verildiği toplantıda, 2018 yılında gerçekleştirilen çalışmaların büyük oranda başarı sağladığı ifade edildi.

Yayınlanan yeni eylem planının ülke genelinde uygulanacağına dikkat çeken yetkililer, Bilecik genelinde yapılan çalışmaları değerlendirerek 2019 yılı planlamasını yaptılar. 
Yorum Yazın