TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Bir Çinli turistin hayati tehlikesi devam ediyor

Kapadokya’da dün balonların sert iniş yapması sonrasında yaralanan 49 turistten 6'sının tedavileri devam ediyor. 1 Çinli turistin ise hayati tehlikesi devam ediyor.
Bir Çinli turistin hayati tehlikesi devam ediyor
İHA - Kapadokya’da dün sabah saatlerinde meydana gelen ani hava değişimi sonrasında 8 balonun sert iniş yapması sonrasında yaralanan 49 turistin 43'ü taburcu edilirken, 6 Çinli turistin tedavileri ise özel hastanelerde devam ediyor.

Kapadokya Hastanesinde yatmakta olan 5 Çinli turistin durumları hakkında bilgi veren Ortopedi Uzmanı Mustafa Akar, “Dün sabah 112 ambulansları ile acil servise bize getirilen hastalardan 5 tanesinin durumu ciddi idi. Bunların iki tanesi göğüs hastalıkları tarafından yatırıldı ve durumları takip ediliyor. Ortopedi servisine ise üç hasta yatırdık. Üç hastanın farklı bölgelerden oluşan kırıklarından dolayı ameliyatlarını yaptık. Şu an durumları iyi. Hayati tehlikeleri bulunmuyor” dedi.

Versa Hastanesi yoğun bakım uzman doktoru Mehmet Akdoğan ise bir Çinli turistin tedavisinin yoğun bakımda devam ettiğini ve hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi. Akdoğan, “Dün meydana gelen kazada bizim acil servisimize getirilen 44 yaşındaki Çinli turist Xulın Yın’ın durumunu acil serviste değerlendirdikten sonra hastamızda iki kaburga kırığı, akciğerde ezilme ve bir miktar kanama tespit ettiğimiz için yoğun bakıma aldık. Akciğerde yaralanmaya bağlı hasarlı artış olma nedeniyle yoğun bakımda tedavi ediyoruz. Yaklaşık bir hafta veya 10 gün kadar hastane yatış süresi öngördük. Yakın takip ihtiyacı mevcut. Şuuru yerinde ancak hayati tehlikesi mevcut. En az 15 gün kadar da seyahat yasağı vermemiz gerekti” diye konuştu.
Yorum Yazın