TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Bölgenin ilk ve tek Bağ Evi Projesi açılışa hazır

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun, 'hayal edip gerçeğe dönüştürdüğümüz vizyon projelerden biriydi' sözleriyle önemini vurguladığı Bağ Evi Projesi birbirinden çarpıcı özellikleri ve ilgi uyandıran estetik görüntüsüyle hizmete gireceği günü bekliyor.
Bölgenin ilk ve tek Bağ Evi Projesi açılışa hazır
İlçeye adını veren üzüm bağlarından esinlenerek inşa edilen proje, 10 üzüm çeşidinden oluşan 800 adet üzüm bağından Bağ Köşkü ve sosyal donatılara kadar bir çok özelliğiyle şimdiden vatandaşları cezbediyor.

Diyarbakır'ın 36 il'den büyük Bağlar İlçesi denilince akla ilçenin adını aldığı tarihi Bağ Köşkü ve üzüm bağları geliyor.

Ünlü Seyyah Evliya Çelebi'nin veciz sözlerle önemine atıfta bulunduğu Bağlar'daki bu tarihi güzellikler, 1960'lı yıllarda ilçede başlayan çarpık kentleşme ve bunun getirdiği tahribat sonucu tarihe karıştı.

Türkülere ve hikayelere konu olan Diyarbakır'ın bağ kültürü, 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun girişimleriyle hazırlanan çok amaçlı proje ile yeniden canlandırılıyor.

Bağcılar Mahallesi'nde Aram Tigran Caddesi'nde 35 bin metrekarelik alanda 8 ay önce inşaatına başlanan proje kısa zamanda yürütülen başarılı çalışmalarla tamamlandı.

BAĞLAR İÇİN VİZYON PROJESİ
Tarihi Bağ Köşkü'nden esinlenerek inşa edilen modern Bağ Köşkü, 10 çeşit üzümün yetiştirileceği 800 adet üzüm bağı,otopark,dinlenme alanları, sosyal donatılar farklı türlerden oluşan meyve bahçeleri,doğal taşlarla inşa edilen çevre düzenlemesi, gece muhteşem ihtişam oluşturan aydınlatma sistemi. Bir çok özellik barındıran projede üzüm kültürü yeniden canlandırılacağı gibi aileler de güzel vakit geçirme imkanına kavuşacak.

KENTİN TANITIMINA KATKI SUNACAK
Projenin turistik bir ilgi alanına dönüşerek Diyarbakır ve Bağlar'ın tanıtımına da büyük katkı sunması bekleniyor. Kentte heyecan yaratan projenin açılışını hava şartlarının düzelmesinden sonra anlamlı bir organizasyonla yapmayı planladıklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,"Bağlar'ımızın bu güzelliklerle anılmasını sağlayacak hale getirdiğimiz için çok mutluyuz " ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın