TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Çad'ın Başkenti Encemine'de Sağlık Meslek Lisesine ekipman desteği

Çad’ın Başkenti Encemine’de bulunan Sağlık Meslek Lisesi’ne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından ekipman desteği sağlandı.
Çad'ın Başkenti Encemine'de Sağlık Meslek Lisesine ekipman desteği
ANKARA / İHA - Çad’ın sağlık personeli yetiştiren tek eğitim kurumu olan Encemine Sağlık Meslek Lisesi, geçtiğimiz yıllarda yaşanan iç savaşın ardından teknik donanım eksikliği ile işlevini tam olarak yerine getiremiyordu.

TİKA’nın “En Az Gelişmiş Ülkelere Destek” programı kapsamında Encemine Sağlık Meslek Lisesi’ne bilgisayar sınıfı tefrişinin yanında ayrıca, laboratuvar teknik ve sarf malzemesi de temin edildi. Geçtiğimiz günlerde Kamerun, Çad ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ni kapsayan bir teknik ziyaret kapsamında Çad’ın başkenti Encemine’de bulunan TİKA heyeti tarafından temin edilen 25 bilgisayar, masa-sandalyesi ile fotokopi-fax-tarayıcıdan oluşan enformatik malzemeler ve Sağlık Meslek Lisesi’nin çok yetersiz olan laboratuvarının daha uygun koşullarda hizmet verebilmesi amacıyla, bakteriyoloji, hematoloji ve biyokimya laboratuvarlarına mikroskop, otoklav, santrifüj cihazı, inkübatör, elektroforez, spektrofotometre gibi çeşitli teknik ekipman, ayrıca çeşitli sarf malzemeleri düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Türkiye Encemine Büyükelçisi Ahmet Kavas, TİKA’yı temsilen Dr. Mehmet Yazgan, Encemine Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Seid MOKDOMKI ve Sağlık Meslek Lisesi yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Encemine Sağlık Meslek Lisesi Müdürü MOKDOMKI, Türkiye’nin son yıllarda genelde Afrika’ya özelde ise Çad’a gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk hükümetine ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

TİKA heyetini temsilen bir konuşma yapan Dr. Yazgan ise, yaklaşık bir yıldır Çad’a TİKA’nın özel bir önem verdiğini, bunun somut örneklerinden birinin de Sağlık Meslek Lisesi’ne temin edilen bu malzemeler olduğunu belirtti.

Türkiye ile Çad arasında uzun yıllara dayanan tarihi ve kültürel bağların mevcudiyetinden bahseden Türkiye Encemine Büyükelçisi Kavas da, 2013 Şubat ayında Türkiye’nin Büyükelçilik açması, ardından THY seferlerinin başlaması ve özellikle TİKA aracılığıyla ülkenin kalkınmasına yönelik proje ve faaliyetlerle, Çad ve Türkiye arasındaki ilişkilerin çok olumlu bir düzeye eriştiğini kaydetti. Türkiye Encemine Büyükelçisi Kavas, söz konusu faaliyetlerin iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik alanlarda yeni açılımlar için uygun birer vesile olması gerektiğine işaret ederek konuşmasını tamamladı. Encemine Sağlık Meslek Lisesi’ne yine TİKA desteğiyle ek derslik inşaatı ile ilgili çalışmalar devam ediyor.
Yorum Yazın