TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Çalışanlarını su tabancası ile serinletiyor

Balıkesir'in Manyas ilçesinde tarım makineleri tamir ve imalatı yapan Kamil Özüak, atölyenin çatısına kurduğu su tabancası sistemi ile işçilerini serinletiyor.
Çalışanlarını su tabancası ile serinletiyor
BALIKESİR / İHA - Manyas ilçesinde kardeşi ile birlikte sürdürdükleri baba mesleği olan tarım aletleri tamir ve üretimi işletmesinde çalışan işçileri serinletmek amacıyla atölyenin çatısına tarım alanlarında kullanılan ve tarla sulamaya yarayan su tabancası sistemi kurdu. Atölyelerinin bahçesinde bulunan su kuyusundan aldıkları suyu su tabancası ile çatıya püskürten işletmeciler bu sayede dışarıda hava sıcaklığının 31 derece olmasına rağmen atölye içerisindeki sıcaklığın 20 derece civarında olduğunu belirtti.

İşletme sahiplerinden Kamil Özüak, yaklaşık 3 yıldır yaptıkları bu uygulama sayesinde iş veriminin arttığını belirterek, "Atölyemizin bahçesinde su kuyusu var. Bizler de tarım aletleri imalatı ve tamircisi olarak bu ekipmanlara yabancı değiliz. Hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle işçilerimizi rahatlatmak adına böyle bir şey düşündük. Çatımız saç olduğu için bütün sıcaklığı içeriye alıyordu. Amacımız daha rahat bir ortamda işçilerimizi çalıştırmaktı" dedi.

Su kuyusundan alınan suyun ziyan edilmediğini söyleyen işletme sahibi Özüak, "Çatıda kullandığımız suyu toplayarak borular vasıtasıyla bahçe sulamasında kullanıyoruz. Arkada bir hobi bahçemiz var. Bu suyu hem biz hem de bahçesi olan vatandaşlarımız sulama amacıyla kullanıyor. Yani önce biz serinliyoruz, sonrasında suyu bahçede kullanıyoruz. Çatıyı ıslatmaya başladığımızdan beri de çevrede su bulamayan kuşlar buraya gelmeye başladı. Ramazan ayında çalışan işçilerimiz de daha rahat oruç tutmaya başladı" dedi.

Çatının ıslatılmaya başlamasının ardından iş veriminin arttığını söyleyen bir çalışan ise, "Atölye içerisinde yaklaşık 30 derecelik bir sıcaklık olurdu. Bu uygulama ile içerideki sıcaklık 20 derece civarında oluyor. Eskiden sıcak olduğu dönemlerde rahat çalışamazdık. Bu uygulama iş verimini de artırdı. Şimdi çok rahat çalışıyoruz" diye konuştu.
Yorum Yazın