TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

'Cam kız' karnesini evinde aldı

Samsun’un İlkadım ilçesinde evde eğitim hizmeti alan cam kemik hastası Asyanur Çiftçi, karnesini okul yerine evinde aldı.
'Cam kız' karnesini evinde aldı
SAMSUN / İHA - Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Evde Eğitim Hizmetleri” yönergesi kapsamında evinde eğitim gören Asyanur Çiftçi, 2014-2015 eğitim öğretim döneminin ilk karnesini evinde İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz’ın elinden aldı.

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, öğretmen Vildan Yüksel, cam kemik hastalığı nedeniyle evde eğitim alan Muzaffer Barışyurt İlkokulu 4. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Asyanur Çiftçi’ye karnesini teslim etmek üzere evine gitti. Asyanur’a karnesini İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz takdim ederken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya da başarısından dolayı kitap seti hediye etti.

Karnesi ile birlikte takdir belgesini de veren Kaymakam Atlamaz, Asyanur’a kendisinden bir isteği olup olmadığını sordu. Asyanur da Kaymakam Atlamaz’dan okuldaki arkadaşları ile görüşmek için cep telefonu istedi.

Karnesini Asyanur’a veren İlkadım Kaymakamı Atlamaz, başarıların devamını dilerken, bu tür rahatsızlıkları olan çocukların üstün zekalı olduklarını söyledi.

Evine gelerek karnesini veren herkese teşekkür eden cam kemik hastası Asyanur Çiftçi, “Okula gidip arkadaşlarımı görmek istiyorum. Nasıl çalışıyorlar görmek istiyorum. Ben de onlarla birlikte çalışmak istiyorum. Onların yanında onlarla birlikte olmak istiyorum. Anaokulu öğretmeni olmak istiyorum. Ben de çocuklara ders öğretmek istiyorum. Evde derslerimiz çok zevkli geçiyor ve en çok sevdiğim ders matematik” dedi.

Daha sonra Kaymakam Atlamaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetinkaya, Ondokuz Mayıs Lisesi 9. sınıf öğrencisi ve kemik kanseri Reyan Şevval Kaya, 50. Yıl Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi ataksi tekst hastası Muratcan Sevim, Kışla Yaşardoğu İlkokulu 1. sınıf öğrencisi lösemi hastası Kayra Yavuz Yılmazer’ın da evlerine giderek karnelerini ve hediyelerini verdiler.
Yorum Yazın