TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Çankaya’da bir gün değil her gün 8 Mart

Kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlayıcı hizmetleriyle ilk “Mor Bayrak” sahibi yerel yönetim olan Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde “Eşitlik ve Farkındalık Ayı” programı başlatıyor.
Çankaya’da bir gün değil her gün 8 Mart
Kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlayıcı hizmetleriyle ilk “Mor Bayrak” sahibi yerel yönetim olan Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Nar Kadın Dayanışma, Tıp Öğrencileri Birliği, Kaos GL, Kadın Dayanışma Vakfı, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Kolektifi gibi dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte etkinlikler düzenleyecek. 25 Şubat’ta başlayacak olan "Eşitlik ve Farkındalık Ayı” etkinlikleri kapsamında “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “Üretim”, “Şiddet”, “Kadının İnterneti ve Kadının Hakkı, Dijital Şiddet”, “Sağlık”, “Duygusal Emek” başlıklı atölyelerin yanı sıra, 4 Mart’ta Yılmaz Güney Sahnesi’nde "Kraliçe Lear" adlı tiyatro oyunu da Çankayalılarla buluşacak. 6 Mart’ta ise Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde "Devrim Yasaları Kadınların Işığıdır" başlıklı açık oturum ve On’lar a Capella konseri yapılacak.
Atölyeler, Yüzüncü Yıl, Esat, Karapınar, Ata, Bademlidere, Cebeci, Mürsel Uluç, Beysukent, Bayraktar, Maltepe Çankaya Evleri’nin yanı sıra, Çankaya Belediyesi Mali Hizmetler Toplantı Salonu’nda ücretsiz olarak düzenlenecek.