TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Çankırılı kadınlardan Mehmetçiğe destek mitingi

Vali Hamdi Bilge Aktaş'ın eşi Seval Aktaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç'in eşi Zeynep Perihan Dinç ve kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri önderliğinde bir araya gelen Çankırılı kadınlar Afrin'deki Mehmetçiğe destek için miting düzenledi.
Çankırılı kadınlardan Mehmetçiğe destek mitingi
İHA - Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak, Doğu Akdeniz’e ulaşmayı hedefleyen PKK terör kuşağını tamamen engellemek, Fırat Kalkanı Harekatı’nın devamlılığını sağlamak amacı ile, Türk silahlı Kuvvetlerinin(TSK) başlatmış olduğu “Zeytin Dalı Harekatı"na manevi destek vermek, ordunun yanında olduğunu göstermek için genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, çocuğuyla binlerce Çankırılı Atatürk Anıtı’nda toplandı.

Toplanan kalabalık adına Memur-Sen Konfederasyonu Çankırı Kadın Kolları Başkanı Mehtap Meydaneri konuşma yaptı. Meydaneri, “Herkesin bir sevdası vardır ya, vatan sevdası bizde bambaşka. Önce ninni oldu kulaklarımızda, yüreğimize işledi, anaların yanık seslerinde, sonra destanlar dinledik, göğsünde madalyasıyla, ruhları şaha kalkmış, vatan sevdalısı, gazi dedelerimizden. Elimizden tuttu ağabeylerimiz gururla okuduk mezar taşlarını. Mehmetoğlu Ali, Alioğlu Yusuf, Yusufoğlu Abdullah. Oyunlar oynarken çocuk yüreklerimizle, ’Vatan kutsaldır’ dedi babalarımız, çalışkanlığı aşıladı analarımız, Hak yolunu öğretti hocalarımız. Ve biz vermedik oyunlarımızda bile vatanımızı kimselere. Bizler, ‘Vatan sağ olsun’ diyen kınalı kuzular yetiştirdik ve yetiştirmeye devam edeceğiz, bu vatan uğrunda, ardına bakmadan yollara düşen, şimşek gibi çakan, sel gibi coşan, huduttan hududa sel olup koşan gözü pek evlatlarımız ile gurur duyuyoruz. İnanıyoruz ki Afrin’de de barış, güven ve huzur dolu günler yakındadır” dedi.

AFRİN’E TÜRK BAYRAĞI GÖNDERDİLER

Meydaneri’nin konuşmasının ardından minik öğrenciler Tahire İrem Mercan ve Selim Aktaş, Afrin’e gönderilmek üzere dikilen Türk bayrağını Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Ergin Yılmaz’a teslim etti.

Daha sonra Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, kadın sivil toplum kuruluşları tarafından Zeytin Dalı Harekatı başladığından bugüne kadar yapılan hatmi şeriflerin duası Çankırı il Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah Sağır tarafından yapıldı.

Ardından bu vatan uğrunda can vermiş tüm şehitlerin manevi huzurunda, kadınların dualarıyla dikilen Türk bayrağı göndere çekilmek üzere saygı duruşuna bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Yorum Yazın