TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Cem Özer "Bu kez yönetmen koltuğunda oturacağım''

OGÜNhaber olarak ünlü sanatçı Cem Özer ile sinema ve oyunculuk üzerine bir röportaj gerçekleştirdik. Yeni projelerinden, sinemanın son durumundan ve oyunculuktan bahsetti.
Cem Özer "Bu kez yönetmen koltuğunda oturacağım''
Murat Akyol -
Cem Özer'e projelerini sorduk. Yakın bir zamanda birkaç projesi olduğunu dile getirerek, "Bir iki tane proje var, bu kez yönetmen koltuğunda oturacağım, yıllardır yönetmenlik yapmayı hayal ediyordum artık beni sinema veya tiyatro da yönetmenlik heyecanlandırıyor. Yönetmenlik ve bu iş zor olsa da işimi çok seviyorum, çalışmak için bahane arıyorum. Evde oturmak beni çok sıkıyor, mesela 12 dakikalık bir çekim için tam 24 saat bir otelde beklediğimi biliyorum. Beklerken ne yaptığın da önemli, beklerken elindeki senaryoyu okuyorsan, işe odaklanıyorsan yorulmazsın ve sıkılmazsın. " dedi.
Video Cem Özer, 'Bu kez yönetmen koltuğunda oturacağım' Cem Özer, 'Bu kez yönetmen koltuğunda oturacağım'

Gına geldi absürt komediden

Ülkemizde ki sinemanın mevcut durumuyla ilgili soruya Özer, "Bazı yapımcılar yeni bir kanal açıyor, mesela yıllardır Türkiye'de biyografi çekilmiyordu şimdi onlar başladı. Fakat şimdi başarı öyküleri yok, onların gelmesi gerekiyor ama ne yazık ki bizim insanımızın çoğu, biri bir şey yapsın biz de onu yapalım diyor. Gına geldi bana absürt komediden, absürt komedinin ne olduğunu bilmiyorlar. Yapılan abuk sabuk işe, şaklabanlığa, soytarılığa absürt komedi gibi kılıf geçiriyorlar. Bu işin nasıl olsa müşterisi var diye bu işe odaklanıyorlar ama artık seyirci de sıkıldı." dedi.

Son dönemlerde aynı yapımcı ve yönetmenlerin sıkça film çıkarmasına da ünlü oyuncu, ''Çeteleşme var orada, fırsatta vermiyorlar başkasına. Bütün sinemaları kapatıyorlar, yeni girecek olanları engelliyorlar. İyi yerleri alıyorlar, yeni çıkanlara iyi salonlar kalmıyor. Mesela benim filmlerimin başına bu durum çok geldi. 'Adem'in Trenleri' filmimi televizyonda izleyip beğenmeyen yok, bu sinema da ne zaman oynadı diye soruyorlar.'' dedi.

Yakışıklılık ve güzellik birkaç yıl götürür

Oyuncu olmak isteyenlere tavsiye olaraksa Cem Özer, ''Yeterli olmadıkları halde zorlamasınlar. Şimdi yetenek dediğimiz şey; zeka, eğitim, çalışmanın bileşkesidir. Bunlardan bir tanesi eksik olursa diğerlerinden biri ile kapatabilirsin. Ama iki tanesi yoksa olmaz. Çok zekisin, çalışmıyorsun ve eğitimin yok bir süre götürürsün belli bir nokta da kalırsın, oradan öteye gitmez. Bizim işimiz doktorluk gibi ölene kadar eğitim almak gerekir, ben 60 yaşında biri olarak 20 yaşında olan birinin alışkanlıklarını biliyor olmam lazım ki oynayabileyim. Devamlı çalışmak zorundayım, bilgi değişiyor bilgimi yenilemeliyim. Oyuncu olmak isteyenler çıtalarını atlayamayacakları kadar yukarıda, altından geçemeyecek kadar aşağıda tutmasınlar. Yakışıklılık ve güzellikle birkaç yıl götürebilirler.'' dedi.

Haber - Röportaj:  Murat Akyol
Video Montaj : Nazım Ayberk Sezgün
Yorum Yazın