TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Çevre Çiçekleri Tiyatrosu, Sincan’da sahneleniyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çocuklara çevre bilincini aşılamak amacıyla hayata geçirilen 'Temiz Türkiyem Çevre Çiçekleri Projesi'
Çevre Çiçekleri Tiyatrosu, Sincan’da sahneleniyor

kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri olan 'Çevre Çiçekleri' adlı tiyatro, Sincan’da sahnelenmeye devam ediyor.

Çevre Çiçekleri Projesi'nde öğrencileri yalnız bırakmak istemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet İslamoğlu, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Bakanlık yetkilileri ve Milli Eğitim Şube Müdürleri tiyatroyu miniklerle birlikte izledi. İlkokul 4. sınıf çocuklarına çevre bilincini aşılamak amacıyla düzenlenen “Çevre Çiçekleri” tiyatro gösterilerini 5 günde 33 okuldan öğrenciler izledi. Sincan Belediyesi, 3 Mayıs’a kadar 8 bin 84 öğrenciye ulaşmış olacak. İlçedeki tüm 4. Sınıf öğrencilerine izletilecek olan oyun, 3 Mayıs’ta sona erecek. Çomar, Pamuk, Elif ve ailesinin başına gelen Kaosu anlatan oyunda, öğrenilere önemli mesajlar veriliyor. Çevreyi ve doğayı korumanın önemine vurgu yapan oyun öğrencilerin büyük beğenisi topluyor.

Tiyatro gösterimleri sonunda her öğrenci ismine özel çevre müfettişi kartını alarak birer çevre müfettişi olacak. 3 Mayıs’taki son gösterinin ardından 8084 çevre müfettişi, ilçede görev yaparak çevreye zarar verenleri uyaracak. Minikler, “Çevre Çiçeği, Çevre Müfettişi” kartları sayesinde Bakanlık ve belediyeler tarafından belirlenen hizmetlerden öncelikli olarak yararlanabilecek. Çevre Hattı Alo 181’i aradıklarında da çevre müfettişlerinin şikayetlerine öncelik verilecek. Türkiye genelinde 14 belediyenin çalışmaların sonunda yaklaşık 120 bin öğrenciye tiyatro gösterimi yapılmış olacak.

Yorum Yazın